Dag 19,20 Sarasota en naar Busch Gardens

Door D. Rijk - A long time ago

Van Fort Myers naar Sarasota was gelukkig maar anderhalf uur rijden. We raken gewend aan de afstanden rijden en vroeg opstaan. Ongeveer een uurtje of elf zijn we aangekomen in Sarasota. Om precies te zijn verblijven we in het Hyatt. Superdeluxe hotel met mooi zwembad. We hebben uitzicht op de haven en kijken naar beneden op het zwembad. Na te zijn ingecheckt zijn we direct naar het strand op Longboat Key gereden om ff de zeegeur te ruiken. Heerlijk ff over het strand gelopen, het water voelt overal lauw tot warm aan. Het lijkt alsof er in het water is geplast....Overigens voelt het water in de Golf van Mexico overal zo aan. Ook ff tussen de rotsen naar vissen en krabbetjes gezocht en gevonden. 

 

Naast het zoeken van de krabbetjes, schelpen enz. Had Rebec ook een lifeguard gespot. Echter voldeed hij niet aan het baywatch type...Geen reddingspoging dus..hihi

Daarna zijn we ff het stadje ingedoken. Ff alle winkeltjes bekijken, souvenirtjes gekocht en een hapje gegeten. 's Middags terug naar het Hyatt om te zwemmen. Ze hebben een heel mooi zwembad met waterval en palmbomen erin gemaakt.

Voordat je het weet is het alweer 18uur. De dagen gaan zo snel. 's Avonds zijn we weer teruggereden naar Longboat Key. Daar hebben we gegeten bij hetzelfde tentje, want het was erg goed en de prijs viel ook erg mee. Nog ff gewandeld en het is zo een uur of 10 's avonds. Op naar het hotel, want de volgende dag staat het pretpark Busch Gardens op het programma.

's Ochtends vroeg opgestaan om naar Tampa te rijden. Het is nl. ruim een uur rijden van Sarasota. Overal 4 baans wegen, alleen mag je niet harder dan 70mijl (115km) per uur. Nou dat kan natuurlijk niet. Ikke met een gangetje van 150km pu die kant op. Na een behoorlijk stuk te hebben doorgereden komen we ardig wat politi langs de weg tegen. Meteen op de rem. Maar het was al te laat. Op een gegeven moment komt er een politiejeep achter ons rijden en we moeten naar de kant. Ik schrik me het lazurus. Blijkt dat er trajectcontrole was. De gemeten snelheid sturen ze direct naar een server die in een vliegtuig boven het gebied vliegt en zo wordt je direct gepakt...268 dollar boete...auw. Ik kreeg te horen an oom agent dat ik binnen 30 dgn moet betalen en als ik niet betaal mag ik Amerika niet meer in. Twijfel twijfel. In NL ga ik de boete betalen, want in dit land komen wij zeker terug. Vanaf dat moment me netjes aan de snelheid gehouden.

Busch Gardens. Wat een vet pretpark! Dit is eigenlijk een pretpark voor volwassenen. Er zijn zoveel achtbanen en waterbanen. Daarnaast hebben ze ook heel veel dieren. Het is eigenlijk een pretpark en dierentuin ineen.

Ze hebben een cheeta's, olifanten, tijgers, krokodillen, apen, flamingo's noem maar op. Met de cheeta deden ze een spelletje hoe hard hij kon rennen. Echt een mooi gezicht. Het beestje was zo tam dat hij daarna gewoon als een jong hondje knuffelde met zijn baasjes.

Hup richting de achtbanen. Wat een rijen. Ze hebben geen fastpasses zoals bij de Disneyparken. Hier heet het een quick queue pas en deze kost 35 dollar per persoon en dan mag je 10 parken in. We hebben er 2 gekocht, want ik (Dennis) gebruik hem voor de achtbanen met Sandy en voor de andere dingen gaan Sandy en Selina samen in de attractie zoals de wildwaterbaan etc.

Gelukkig dat we de pas hebben gekocht, want door de onweer viel ons dagje Busch Gardens een beetje in het water. Zodra het onweert binnen een straal van 10 mile gaan alle attracties in het park dicht. Meerdere malen werden deze dag de attracties gesloten. Door de quick queue pas hebben we toch nog in zes attracties gekund. De 2 dames, Sandy en Selina gingen ook met zijn tweetjes de wildwaterbaan in, niet zo een boomstam, maar zo een ronde waar je met zijn achten inkon. Langs de route kun je geld in een automaat gooien en op een knop drukken. Er komt dan een waterstraal uit. Errug lachen. Helaas hebben we de meiden niet kunnen raken. Wat de meiden wel is overkomen in de waterbaan is dat door een technische storing de waterpompen niet meer werkte. Gevolg alle bootjes die in het water lagen moesten met de hand eruit worden gehaald. Pas na een kwartier zagen we de meiden weer.

 

Daarnaast zijn we ook met zijn allen in de jeepsafari geweest. Erg kort. Maar wel een leuke chauffeur die het allemaal erg leuk bracht. Ook hebben ze er een aperots. Daarnaast hebben ze een hut staan waarin ze op de grond een glasplaat hebben gemaakt waar je doorheen kan kijken. Daar lag dan lekker een aap te chillen....dames ff apies kijken.

Ondanks de onweer hebben we een hele leuke dag gehad en wilden we dit park voor geen goud missen.  

 

 

Reacties

Arjan A long time ago

Hey snelheidsduivel, lekker bezig Freek. Zonde man. Kon je je er niet uit lullen? Of Rebec met al haar charmes???? Leuk om je vanmorgen(bij jullie vannacht) te lezen op de whatsapp en blij te horen dat alles waanzinnig is. Hou vol he shop toppers!!!!! Groetjes uit 010 van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!