Dag 21 Clearwater

Door D. Rijk - A long time ago

Gisteravond na Busch Gardens hebben we ff gekeken wat er allemaal te doen is in Clearwater. Het blijkt een leuk badplaatsje met een mooi strand en 's avonds activiteiten op Pier60.

Dus vroeg eruit en op naar Clearwater. Dat vroeg eruit ging prima alleen kwamen we pas in de middag aan bij Clearwater. Raadt eens wat er op de weg lag naar Clearwater....de premium outlet in Ellenton. We waren nog niet helemaal uitgeshopt. We hebben natuurlijk voor iedereen kleding nodig. Selina en Sandy hebben nl ook winterkleding nodig. Dus wij naar de outlet. Leuke kleding voor de meiden en niet duur. De meiden kunnen dus ook de winter weer door. Eigenlijk een schande wat we in Nederland moeten betalen voor de merkkleding. Het scheelt echt honderden euro's.

Om 14 uur aangekomen in Clearwater bij het hotel. De weg ernaartoe waren we al Pier 60 tegengekomen. Ligt op 1,5km van het hotel. Dus we wisten waar we in de namiddag naartoe moesten. Het hotel heet de Quality on the Beach. Leuk hotel met een zwembad voor het strand. Het was bloedje heet dus we gingen van een duik in het zwembad zo naar de zee om daar een duik in te nemen. Naast het zwembad had je een leuk strandtentje zitten, Dus wij hebben ons prima vermaakt de gehele dag. Tussendoor hebben Sandy en ik (Dennis) nog een jetski gehuurd.

Een half uurtje voor 60 dollar. Dat was geen geld. We kregen te horen dat de laatste dagen behoorlijk veel dolfijnen waren gespot in de zee (we zitten nog steeds in de Golf van Mexico) en hoe verder je uit de kust ging, werd de zee ook een stuk rustiger. Wij, met behoorlijk veel enthousiasme de jetski op en gaan met die banaan. Met Sandy achterop heb ik toch nog 38mile per uur gehaald, zoeen 60km per uur. Ze stuiterde er bijna van af. We zijn toch een paar kilometer buiten de kust geweest. Alleen hebben we geen dolfijnen gespot. Helaas! Was wel ff lachen om dit met mijn dochter te doen. Normaal was bekkie altijd het slachtoffer om mee te moeten gaan, maar nu ben ik het lachtoffer geworden, Ik word nu overal meegesleurd door Sandy. Weet ik ook eens hoe dat voelt.... 

Hier een fotootje van Rebec bij het zwembad bij ons hotel Quality on the beach

 

Na lekker nog ff bij het zwembad te hebben gehangen, zijn we ons in de namiddag gaan klaar maken. De activiteiten op de pier beginnen 2uur voor zonsondergang tot 2uur na zonsondergang. Dus tussen 18.30u en 22.30uur. Wij aangekomen op de pier blijkt dat er eigenlijk alleen wat kraamjes staan. Allemaal met van die prulletjes, armbandjes, kettinkjes, beeldjes die licht geven in het donker noem maar op. De meiden vonden het prachtig. Gelukkig stonden er om de zoveel meter een bankje dus die pikte ik dan in. Sandy en Selina kregen een ijzeren hanger, je weet wel die militairenkettinkjes met hun naamgegevens erop. Op de pier kamen we een nederlands gezin tegen, deze kom je overigens weinig tegen in Florida (vooral veel Engelsen, Fransen en Zuid Amerikanen). Daar hebben we nog een tijdje mee zitten kletsen. We kwamen beide tot de conclusie dat je creatief moet zijn als je je slaapkamer deelt met je kinderen...snappie vous....

Aan het eind van de pier stonden 2 jongens een breakdance show weg te geven. Daartussen waren ze leuk met het publiek bezig om deze voor zich te winnen. Ze pikten iedere keer kijkers uit het publiek om mee te doen...en ja hoor, ik voelde het al aan mijn water, ik werd er ook uitgepikt. Stond ik daar, op de hoek van een vierkant. Op twee hoeken een kind van een jaar of 8, op de andere hoek een donkerkleurige Amerikaan en ik...

We kregen allemaal een muts/hoed op ons hoofd en we moesten om de beurt een dansje doen op de muziek die zij voor ons uitkozen. De winnaar kreeg een geldbedrag. Eerst de kids. Het publiek lag in een deuk, Toen de donkergetinte man. Ik kreeg het natuurlijk steeds warmer en warmer en dat terwijl het een graad of 25 was in de avond. Ik als houten klaas meedoen. En toen ik. Ik kreeg het liedje van Cotton Eye Joe. Iedereen lag natuurlijk helemaal in een deuk. En Rebec en de kids maar foto's maken. Gelukkig voor mij wisten ze niet dat ze ook met de fotocamera konden filmen. Nadat deze "nachtmerrie" voor mij voorbij was bleek dat ik ook nog eens een Bob Marley muts met dreadlocks op had.

Daarna zijn we nog even verder de boulevard opgelopen. Op de boulevard stonden ook nog een aantal stenen dolfijnen gestald. Deze zijn door kunstenaars zelf geschilderd. Een met spaceshuttle erop, nog een met een pak van de Amerikaanse vlag erop etc etc. Ze hadden allemaal een naam.  En ja hoor eentje heette ook Sandy. Deze was geschilders als zeemeermin. Sandy moest dus even op de foto ermee.

Nog even het stadje in om wat te eten. Het was inmiddels al half 10 in de avond. We konden alleen nog een chineze pizzaria vinden. Dus daar een pizzatje naar binnen gewerkt en via de boulevard terug naar de auto.

Op de boulevard aangelopen zien we dat er een soort strandfeest aan de gang is. Dus wij ff een kijkje nemen. Blijkt dat er zich op het strand allemaal hippies/alternatievelingen zich hebben verzameld. De een doet kunstje met lichtgevende ballen, de ander met vuurstokken, weer een ander groepje zit een bordspel te spelen waar ze geesten gaan oproepen. Sandy en Selina vonden het natuurlijk prachtig die kunstjes, maar wij hadden het snel gezien.

Naar de auto en naar bed. De volgende dag moesten we weer op pad naar Crystal River.

Reacties

Arjan A long time ago

Haha Fred astair. Of Foxy Foxstrot met e elastieke beentjes. Naar die foto's zijn wij echt héél benieuwd hoor.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!