Dag 28 Discovery Cove

Door D. Rijk - A long time ago

Discovery Cove the best for last. Het laatste park wat we bezoeken. Zwemmen met dolfijnen en roggen. Het park gaat om 9 uur open. Vanaf 7.30uur kan je inchecken. Dus weer vroeg ons mandje uit, want gezien de weersomstandigheden wilden we er erg vroeg zijn. Zoals we nl al een aantal keer hebben meegemaakt, is dat het in de namiddag gaat regenen en dan wordt alles stil gezet. Om 8uur stonden we paraat aan de ingang om ons aan te melden. Bij het aanmelden kregen we te horen dat we om half 12 met de dolfijnen mochten zwemmen. YESSSS!!!!

Na het aanmelden werden we meteen op de foto genomen en daarna op naar het ontbijt. Het is een all inclusive park met eten en drinken erbij. Dus heerlijk ontbeten en langzaam aan wakker worden.

Na het ontbijt ff het park verkennen. En meteen stond er al een medewerker van het park met een dier. Een soort wasbeertje, echt een schatje. Hij moest dus even op de foto.

 

Na de foto zijn we het park verder gaan verkennen. We kregen een kluisje om al onze spullen op te bergen en even verderop konden we de zwemuitrusting en snorkelbril halen. Wij deden met zijn allen een duikpak. We hadden nl gehoord dat het water bij de dolfijnen en roggen niet zo warm was. Daarnaast hadden ze ook een warmwatergedeelte, daar zwommen dan weer andere vissen.

Bepakt en bezakt zijn we verder het park in gelopen. En aangekomen bij het water waar de roggen en nog veel meer andere vissen inzwemmen.

In het begin bij het pootje baden in het bad (water was erg koud) kwamen we al een rog met een spanwijdte van een meter groot, deze lag op de grond voor ons als kleedje. Een medewerker van het park kwam ons in het water uitleg geven over wat we wel mochten doen en niet. Als de roggen op de grond lagen, waren ze aan het rusten en mocht je ze niet aanraken. Maar zodra ze zwommen mocht het wel. Wij dachten dat dit al de grootste was die er rondzwom, maar ons werd verteld dat er ook een aantal zwemmen met een spanwijdte van 2 meter. Deze zijn we meteen gaan zoeken en gevonden. En hier zwem je dan gewoon tussen. Toch even de kriebels. Naast het bassin waar de roggen in zwommen, zwommen ook in een apart gedeelte haaien. Daar hebben we natuurlijk ook ff een kijkje genomen.

 

Rebec en Selina vonden het toch wel een beetje eng met een snorkel onderwater, maar doordat het water zo helder was kon je er zo goed doorheen kijken dat je alles zag zwemmen.

Na wat roggen te hebben geaaid, fotootjes hebben gemaakt zijn we naar het dolfijnenbad gelopen. Time flies when you're having fun!

We moesten ons melden, met nog veel meer mensen en kregen vervolgens een filmpje te zien. Wat steeds terugkomt in de waterparken is de zorg voor de oceaan oa hou het strand schoon, geef wilde dieren geen eten etc. Ook zie je in deze filmpjes wat voor bijdrage de parken leveren aan de natuur. Pas als je zulk soort filmpjes ziet, sta je er eigenlijk bij stil wat voor puinhoop mensen van de natuur maken. Echt heel bijzonder.

 

Genoeg over de filmpjes en op naar het zwemmen met dolfijnen. We werden ingedeeld met nog 5 anderen. En gingen het water in. Daar lag de dolfijn, te wachten op ons. Wat een lief beest, zo enthousiast. Om de beurt mochten we naar voren komen in groepsverband. Eerst gingen we hem aaien. Hij voelt een beetje rubberig aan. Daarna bewegingen maken met onze handen, zodat hij geluidjes ging maken. Echt zo leuk.Stuk voor stuk ging iedereen met ze op de foto. Als laatste moesten we een meter of 15 naar het midden van het water zwemmen. Daar lag de dolfijn op ons te wachten. Vanaf daar mochten we stuk voor stuk de dolfijn vasthouden en trok hij ons naar de kant. Pas als je dit doet merk je eigenlijk pas hoe bijzonder dolfijnen zijn.

Helaas duurde dit in totaal 30 minuten. We hadden nl wel de hele dag met hem kunnen zwemmen.

Na het zwemmen lieten ze ons de foto's en film zien. Echt schitterend. Wat een mooie foto's. We hebben dus het hele pakket besteld. Foto's, fotoboek, dvd, poster en sleutelhangers. 

 

Na het lunchen zijn we naar het warmwatergedeelte gegaan van het park. Daar hebben ze een afgeschermde plek waar otters zitten. Ook hadden ze een vogeltuin. Binnenin de tuin kon je vogelvoer krijgen van een medewerker om ze eten te geven. Binnen de kortste keren zaten ze op je schouder, hand, hoofd of in je bakje met eten.

Het water was hier heerlijk warm. Wat erg leuk was opgezet is het eilandje waar allemaal kleine aapjes op zitten. Deze kon je dus alleen vanuit het water zien.

 

Rebec en ik hadden het wel gezien en hadden niet meer zoveel zin om te zwemmen. De meiden bleven maar deurzeuren om nog ff met roggen te zwemmen. Wij een peukie roken en de foto’s en dvd ophalen en de dametjes naar het roggenbad.

Achteraf bleek dat het voedertijd was en hebben de dames de roggen eten gegeven. De roggen kwamen zelfs helemaal tegen Sandy en Selina aanzwemmen.Ze roken gewoon eten.

Selina kwam zelfs heel trots naar ons toe dat ze had gesnorkeld weer een angst overwonnen.

 

Wat een mooie dag als afsluiting van alle parken die we tot nu toe hebben gezien.

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!