Dag 2: San Francisco

Door Ilona en kevin - 26-07-2012 06:37 De wekker hebben we niet nodig gehad vandaag, na een goede nachtrust waren we weer topfit:) Eerst maar eens een goed ontbijt genomen bij een jazz/lunchroom om wat extra energie te regelen... Vervolgens zijn we om een uurtje of 10.00u de hop-on-hop-off bus ingestapt en daar hebben we alle grote bezienswaardigheden mee bezocht. De meest indrukwekkende was de Golden Gate. Deze zijn we ook nog op de voet overgestoken...2,75 km lang. Dat was echt een geweldige en unieke ervaring! Hierna hebben we een bezoek gebracht aan Pier 39, dit is een lokatie met vele leuke en gezellige winkeltjes en kraampjes. Natuurlijk ook even naar binnen bij de Hard Rock Café om een t-shirtje te kopen als souvenier. Hierna doorgelopen naar Fisherman's Warf (klein stukje lopen gelukkig) en ook hier weer relaxed rondgelopen en diverse dingen bekeken...je komt ogen en oren te kort! Als laatste onderdeel vandaag zijn we nog naar Lombard Street gelopen (dit is de meest kronkelige en stijle weg ter wereld). Erg leuk om dit straatje in het echt te zien. Paar opmerkingen tussendoor: 1. San Francisco is echt een 'windy city'. Het waaide echt superhard vandaag... 2. We hadden wel gedacht dat San Francisco een stad zou zijn met veel hoogteverschil maar zoveel...nee, dat hadden we niet gedacht. Kuitenbijters van de eerste orde :) 3. In schreel contrast staat tussen alle rijkdom in deze stad de grote, aanwezige armoede. Hoe later op de dag hoe meer zwerfers de straten betreden...echt een treurige aanblik... Goed, zojuist maar eens lekker wat gegeten en daar pratende kwamen we tot de conclusie dat we vandaag een prachtige dag hebben gehad met vele mooie (en iets minder mooie)ervaringen. Morgen gaan we lekker rondslenteren en wat shoppen! Welterusten!!!

Reacties

Priscilla 26-07-2012 19:31 {{button-7945}}

Hardstikke leuk om zo de belevenissen te lezen voordat jullie terugkomen maar...ik mis de foto's erbij. Heb al twee gezien op facebook maar toch...Krijg je ook een beeld bij wat jullie schrijven.
Veel plezier bij het shoppen!

Ilona Biemans - de Lizer 26-07-2012 22:10 {{button-7951}}

Hoi Priscilla,
Helaas kunnen we via de Iphone geen foto's uploaden in deze blog. Dit zal ik thuis moeten doen...
Ik blijf regelmatig foto's op facebook plaatsen om jullie een indruk te geven van hetgeen wij hier zien en meemaken.

veronique 26-07-2012 22:54 {{button-7960}}

volgens mij krijgen jullie de koffers over een paar weken goed vol. geweldig hoe jullie het beleven blijf het goed volgen wat mooi.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan