06-09-2012: GOUD !!!!!

Door Arno Boxum - A long time ago

Dag thuis,

 

Vandaag gaat onze trip verder over de Top of the World Highway richting Alaska (Amerika). We vragen ons af waarom ze deze weg zo genoemd hebben, maar zullen daar later op de dag zeker achter komen.

 

We starten de weg en zijn blij dat we weer over een gewone weg kunnen gaan... dachten we ...  Na een paar km'tjes ook deze weg weer graffel. Kortom: Weer hobbelen en bobbelen. Maar al snel vergeten we deze bijkomstigheid omdat onze aandacht gericht is op de prachtige omgeving waar we door heen gaan. En inderdaad: Top of the world!! We rijden uren lang over de toppen van de bergen heen richting amerika. Echt ongelovelijk hoe ver we kunnen kijken en hoe prachtig ook deze weg weer is (zie foto's).

 

Na een paar uurtjes komen we rond 1uur Canada tijd aan bij de grens. Hier aangekomen moeten we de auto parkeren en naar binnen bij een hele aardige politie mevrouw (uit amerika uiteraard) om de papieren in te vullen om de grens over te gaan. Een hele aardige mevrouw gelukkig. Ook hier blijkt weer hoe geweldig handig het is om een baby bij je te hebben. Nathan laat zijn meest lieve en charmante glimlachjes zien en de politie mevrouw en meneer zijn al snel helemaal verzot op ons kereltje. En jawel: na het invullen van de papieren weer een prachtige stempel in ons paspoort erbij!! En ook voor Nathan alweer zijn 2e. We gaan nu Amerika in en dat betekend weer een uur meer tijdsverschil (dus met NL nu 10 uur verschil).

 

De weg is helaas nog slechter dan we tot nu toe gehad hebben, dus harder dan 25 km per uur kunnen we niet het eerste stuk. Rond de middag rijden we tussen de bergen door een prachtig dalletje langs een beekje en zien we een man goud zoeken in het riviertje. Jennie en ik kijken opzij want wij zien opeens de dollar tekens bij Marije in de ogen schieten, en jawel, al snel de auto aan de kant gezet want ook Marije wil graag goud gaan zoeken in het riviertje. Arno en Marije gaan samen op pad en Jennie gaat de lunch smeren. En thuis: Jullie zullen het geloven of niet: Maar naar een paar minuten heeft Marije de eerste schilvertjes goud gevonden !!! ongelovelijk !!!! (tenminste: wij geloven/denken dat het echt goud is, dus laat ons nog even in die waan  in ieder geval tot we thuis zijncheeky). We besluiten wat slib met glinstertjes uit het riviertje in een potje mee te nemen en later deze vakantie door de zeef te halen. We gaan na het eten weer verder richting Chicken en Tok en aan het einde van de middag komen we veilig in Tok aan. We zoeken hier weer de lokale drank winkel op ons onze voorraad bij te vullen en halen de nodige boodschapjes. Ook de tank van de camper weer vol (151 liter !!!) en hup, op weg naar de RV-camping waar we de komende nacht zullen slapen en de camper weer gaan op frissen.

 

Beste allen, de komende 3 dagen zullen we waarschijnlijk weer geen internet hebben, maar dan gaan we weer verder met onze tot nu toe ongelovelijke prachtige en gezellige vakantie!! De komende dagen op weg naar Fairbanks en de Northpool waar we de echte kerstman gaan ontmoeten. Daarna op weg naar Denali NP om de 1e (hopen we) beren te zien.

 

Tot snel!! Groeten van ons allemaal en een dikke glimlag van Nathan.

Reacties

Burt en Marion A long time ago

Hallo sgatjes,

Wat een mooie verhalen weer:)
En hele mooie foto's. Dat dorpje ziet er echt super gaaf uit zeg!
Aan de foto's te zien is het wel aardig koud daar... Hier wordt het weer wat warmer:)
Veel plezier.

Liefs ons

jarno A long time ago

haha dagobert duck is weer bezig geweest? las het al in haar mail, super toch om zoiets mee te maken :).
we zullen het afwachten wanneer we berichtjes krijgen met foto's. super om zo met jullie mee te leven met jullie schitterende reis. good luck! groetjes

Teetske en Rosanie A long time ago

He dudes,

Jullie hebben het maar goed voor elkaar daar. Prachtig geniet er maar lekker van. Als jullie op de northpool aan gaan, dan snap ik enigzins de truien en jassen.
He daar lieve groetjes van rosanie en Anouk.
Roos wil heel graag kleien, dus jullie horen weer van ons.

Groet van de bergkampen..

luca A long time ago

Groet van LUca...
woef woef woef woef

Lucy A long time ago

Goed dat Nathan zijn charmes in de strijd gooit. Daar smelt iedereen van weg... Als jullie echt goud vinden.. niet daar blijven hoor ;-) Geniet van jullie reis!
lfs. lucy

merel A long time ago

hoi arno en Jennie en Nathan en Marije,

de eerste week op school zit er weer op! (gelukkig):)
zijn de dollartekens bij Marije alweer weg?

veel plezier en geniet ervan!

pa en ma boxum A long time ago

Het ziet er inderdaad giga indrukwekkend uit! Wat een pracht stuk natuur: maar 't is natuurlijk geen weerribben -wieden! Wij gaan op onze vrijdagmiddag zo aan de patat en bier: we nemen er wel een extra op jullie reis. We lezen en zien jullie genieten....Veel liefs..

tanja A long time ago

dit is gefotoshopt..dit kan niet echt zijn...!!

Jan, Janet & Anne A long time ago

Super leuk om jullie belevenissen te lezen. Ben helemaal niet jaloers. Geniet ervan. Groetjes van ons

wim en marianne A long time ago

Prachtig hoor! En wat is nathan vrolijk! Marije moet zeker nog een jaar goud zoeken wil ze rijker terug komen dan ze heen ging...maar ja, dan gaat ze Jarno wel missen..en ons allemaal natuurlijk. Zag ik nu een vreselijk leuke dikke winterjas op de berg...mar.? Wim zit vcl weemoed naar jullie mooie bossen bergen te kijken..Ik ben blij dat jullie goed weer hebben, tenminste, dat lijkt zo..nou ja, je weet wie het zegt..

Geniet ervan met elkaar!

liefs wim en mar

Diliana&Rienco&Rosanie&Annalynn A long time ago

Joooo,

GOUD!! We komen er aan!!!! Lekker hoor. Jullie lekker genieten daar, wij genieten hier van een heerlijke nazomer... Oh ja: Jarno is de grote man op de Belt: gisteren met 5-2 gewonnen van Oudega: http://www.nieuwsnet-steenwijkerland.nl/index.php/sport/1881-zaterdagvoetbal-jarno-klaver-grote-man-bij-svbs-77

Ber en Bouk A long time ago

heej schatjes,

nou zo te zien vermaken jullie je prima, echt prachtige foto's! Hopelijk krijg je het goud wel door de douane zou anders wel een btj zonde zijn van al het werk.....

Hier gaat alles zn gangetje het weer is heerlijk we zullen wat zonnestralen jullie kant opsturen. Oh ja, Nathan, als er (weer) een vos of beer op duikt moet jij je tanden ook maar laten zien hoor;-)grrrr! Schatjes geniet ervan en we houden de site in de gaten!

Bertha A long time ago

Fijn dat jullie zo genieten, en wat is het mooi daar.Mooie foto´s, en uh Marije hoe gaat het om zolang zonder je Grote Man, en de watertoren te moeten doen!!!!!Zo te zien en te horen vermaken jullie je prima wat een avontuur super cool....We kijken weer vol verlangen uit naar de nieuwe berichtjes en foto´s natuurlijk. Geniet en groetjes voor jullie allemaal,Gerard en Bertha

dick en tineke A long time ago

jongens doei wel kallem an en kom heelhuids terug!!!prachtig daar geniet ervan

Jessica A long time ago

Hoi avonturiers!~
Prachtig mooi daar! Geniet er maar lekker van, en Nathan, ook nog wel een beetje tandloos terugkomen he, anders ben je gelijk zo groot geworden! Nog weer een fijne en goede koude ( brrr, mij niet gezien) reis toegewenst.
Knuf voor jullie, jessica
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!