09-09-2012: Mc Kinley Mountain

Door Arno Boxum - A long time ago

Heui,

 

Afgelopen nacht hebben we geslapen in Denali Park. We worden vanmorgen wakker en helaas, veel regen. We spreken af een klein stukje verder te gaan en dan een mooi gebied op te zoeken om de zondag verder door te brengen.

 

We gaan verder over de Park Highway richting Angorage en rijden tussen de bergen van de Alaska Range door. Een prachtig gebied, jammer van alle wolken en regen. Of toch? Jawel hoor, na een half uurtje in de auto zien we voor ons de lucht steeds blauwer worden. Ook het weer wordt steeds beter, en het duurt niet lang meer voordat we weer in een heerlijk zonnetje rijden met prachtige besneeuwde bergen om ons heen. De grote vraag van vandaag: Zou het dan toch lukken? De berg Mc Kinley mountain helemaal zien? De (in ieder geval rekening houdend met wat je in werkelijkheid kunt zien) op 1 na hoogste berg van de wereld (6200 m2 van de berg kun je zien). Probleem: Normaal maar ongeveer 30 dagen per jaar zichtbaar als het heeeeel mooi weer is. En wat hebben wij vandaag opeens? Heeeeel mooi weer! En jawel, na een 1,5 uur in de auto zie daar: Een prachtig uitzicht op Mc Kinley Mountain (ook wel: Denali Mountain genoemd, vandaar ook de naam van het nationaal park van gisteren). We nemen natuurlijk weer de nodige mooie foto's om ook jullie mee te laten genieten. We zouden zeggen: Kijk snel naar alle nieuwe foto's (als het uploaden een beetje wil hier).

 

Wij slapen vanacht aan Byers Lake Campground, bij een prachtig meer. Jennie en Arno gaan de hele camping over met een vuilniszak (Nederlanders als we zijn gaan we echt geen 10 dollar dokken voor 8 stukjes hout) en vinden op alle campsites waar niemand staat een mooie zak vol met hout. Kortom: de rest van deze zondag heerlijk in het zonnetje zitten lezen en des avonds een prachtig vuurtje, lekker biertje en wijn: Ohhh wat hadden wij het ook vandaag weer fijn laugh.

 

Slaap lekker, en tot het volgende stukje.

 

Ons

Reacties

Christy A long time ago

Hai luitjes,

Tjonge, ik was vergeten ons aan te melden voor jullie reisverslag. Dat heb ik gisteren dus maar even gauw gedaan en al jullie verhalen gelezen!
Wat een belevenissen en mooie dingen hebben jullie al gezien... Wat kan de natuur toch prachtig zijn!
Nog heel veel plezier daar en geniet van alles!

Groetjes Christy

Rienco&Dil&Roos&Annalynn A long time ago

Wat een mazzel met het weer!!!! Hopend op nog veel meer mooi weer zou ik zeggen! Wij hebben vandaag een halfbewolke verkiezingsdag en heel Nederland ziet verlangend uit naar morgen: geen verkiezingsdebatten en politieke blabla meer op TV... Alhoewel: dan zal het wel over de formatie gaan...

Geniet nog even!

Groeten
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!