10-09-2012: Turnagain

Door Arno Boxum - A long time ago

Goede morgen allen,

 

Vanmorgen gaan we op weg naar Anchorage om boodschappen te doen. De weg gaat verder door het prachtige berg gebied van de alaska range. Wel even met de billetjes bij elkaar omdat de tank zowat leeg is (en wij natuurlijk vergeten hadden te tanken) met nog 30km te rijden in de tank komen we bij een tankstation aan dus we kunnen gelukkig weer verder. Ook vandaag weer strak blauwe lucht, dus het geluk aan onze zijde dat we ook vandaag weer Mc Kinley mountain kunnen blijven zien (zelfs tot in Anchorage, volgens de dames van Visitor Info Center "a miracle !!"

 

Rond de middag komen we in Anchorage aan. Toch wel weer wennen hoor, met de Camper door zo'n grote stad scheuren. Wat een drukte !!! Blij dat we voorlopig nog niet in NL terug zijn (wat dat betreft). Onderweg even een noodstop gemaakt vanwege een hevige plas-aanval van Marije en een nog hevigerere poep-aanval van Nathan, maar dat alles mocht de pret niet drukken. In anchorage de boodschappenmand weer vol geladen met vele lekkernijen, en hup, weer in de Camper verder over de Sewerd Highway naar het zuiden.

 

We rijden onderweg langs de Turnagain arm. Een lange uitloop van de Golf van Alaska waar (met beetje geluk) de Baluga (soort dolfijn/walvis achtig dier) kunnen spotten. De turnagain arm heeft zijn naam gekregen omdat het hoogte verschil van het water hier bij eb en vloed 10m kan zijn. De verschillende stromingen in het water zorgen soms, bij het wisselen van het tij, voor (vloed) golven van meer dan 2m. Kortom: best leuk om te zien als je toch in de buurt bent. Ook de omgeving is prachtig, en ook hier weer treffen wij het met het prachtige weer. We rijden op een prachtig stuk snelweg direct langs het water en op een gegeven moment een groep mensen langs de kant van de weg op een parkeerplaats wat meestal betekend: Dieren !! Wij snel kijken, en idd, en grote groep Baluga's zwommen door het water heen. We hebben ze goed op de film gekregen, foto niet helemaal gelukt.

 

We slapen vanacht vlak bij de Portage glacier. Waar we ook kijken: allemaal glaciers om ons heen. Prachtig om te zien. We gaan een stukje op de campsite lopen en komen vlak bij een riviertje aan waar een meneer ons in een prachtig south Carolina accent aanspreekt op de "amaiiizzing" vieuw where whe can see salmon and the places where bear's eat the salmon ! Kortom: Tijd om ff te checken. We komen bij het riviertje en zien inderdaad een lading rode en king salmon (zalm) door het riviertje zwemmen. Erg leuk om te zien, zeker ook de plekken (3m van ons af) waar je kunt zien dat de beren de vissen hebben gegeten. De resten liggen er nog. Helaas spotten wij geen beren hier. De avond brengen we door in onze camper en na het lezen van een paar prachtige boeken, en het weg vegen van ladingen tranen (de dames hadden de boeken uit) gaan we lekker slapen.

 

Tot morgen !

Reacties

Henk en Els A long time ago

WTF wat een hughe beest is die grizzly

Eep en Anneke A long time ago

Hebben jullie wel een hengel bij je? Een maaltje gratis vis is toch niet te versmaden. Hou je ook iets meer over voor een volle tank. Want voor Flinsstones spelen zal ook niet zo gemakkelijk gaan in de bergen. Nog heel veel plezier samen en dikke knuffels voor Nathan. Ook voor jullie hoor.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!