11-09-2012: Op naar de Glenn Highway

Door Arno Boxum - A long time ago

Goede morgen,

 

Helaas: we worden wakker in een dikke regen en de glaciers en bergen zijn dicht vanwege de wolken. We gaan nog even bij portage lake kijken waar normaal gesproken ijsschotsen in het water drijven welke van de glaciers afvallen. We kijken hier heel even maar besluiten dan om verder te gaan vanwege het weer. Onderweg komen we langs Alaska Wildlife conservation center. Een opvangcentrum voor wilde dieren welke gewond gevonden worden of alleen gevonden worden (jongen). In dit park worden ze groot gebracht waar nodig en weer losgelaten in de natuur waar mogelijk. Omdat het toch niet heel mooi weer is gaan we hier even kijken. Leuk om te zien: We zien hier namelijk moose, bizons, bruine beren, elk's , caribous , zwarte beren, zee arend kortom: Alles wat je in alaska tegen kunt komen. Okey, het is dan niet helemaal in het wild, maar wie kan zeggen dat ze op 1 meter van een bruine beer (een echte wink) hebben gestaan? Wij wel !! Voor de rest, zie de fotos'.

 

We gaan verder over de Glenn Highway weer richting Tok. Een prachtige weg door de Chugach Mountains. We gaan naar Matanuska glacier waar we willen gaan slapen. Een heel ongelovelijk prachtig mooie glacier waar we morgen maar eens even naar toe gaan lopen. Helaas... de RV campsite dicht !! Staan we dan om 18:00 uur des avonds. Er stopt naast ons een (naar het zal blijken) hele aardige amerikaan op een quad en vraagt of we willen blijven slapen daar. Blijkt de eigenaar te zijn. Doet speciaal voor ons de camping open, en we mogen/kunnen ook gebruik maken van electriciteit en internet. Kortom: Vandaar dat het weer gelukt is om van de afgelopen 5 dagen berichten te schrijven.

 

Het blijft voor ons erg leuk om zo in contact te blijven met jullie. Als we zelf de verhalen en foto's terug kijken kunnen we haast al niet geloven dat we dit alles met eigen ogen gezien hebben!! En dan hebben we nog zoveel te gaan. We blijven ons hier zeker vermaken. We weten niet wanneer we weer internet hebben, dus , tot de volgende keer maar weer !! Dan zullen we ook ff kijken of we een telefoon kunnen vinden omdat we ook (vanaf de 2e dag) niet meer naar huis hebben kunnen bellen.

 

Bij deze: Pa en Ma Boxum en Hild en Karin: Goede zoveelste trouwdag toegewenst !! en dikke xxx van ons.

 

Tot laterzzz.

Reacties

Eline en Evert A long time ago

Wat een schitterende plaatjes zeg! Wij zijn echt jaloers hoor. Ondanks het mindere weer maken jullie er toch wat leuks van! Hopelijk krijgen jullie nog een paar mooie dagen.

Groetjes,

Eline en Evert

jarno A long time ago

zooooo dat waren een verhalen :D.
super dat het zo voorspoedig gaat, eigenlijk nog te weinig tijd om echt alles te bekijken.
super mooie foto's kan haast niet geloven dat jullie ze zelf gemaakt hebben haha. heel erg mooi hoor. succes met de reis en we lezen weer :). groetjes

Burt en Marion A long time ago

Hallo sgatjes,

Wat een verhalen zeg! En vet mooie foto's. En wat een ideaal kind die Nathan;) Wel vet dat jullie die dieren van zo dichtbij hebben gezien. We waren ff bang dat jullie die in het wild hadden gezien:P Veel plezier daar en rustig aan doen!

Liefs ons

Geer A long time ago

Mar, daar is ie dan eindelijk, moose. victorie, maar ik heb ff snel jullie verhalen gelezen, klinkt niet heeel oninteressant ;). wat tof man. Geniet er nog maar lekker van, het vliegt allemaal voorbij.
Tot de volgende verhalen,

lief zijn :),

Greetz

Teetske A long time ago

Moet wel even de tijd nemen om al die verhalen te verwerken. Zeg Arno heb je wel iemand gemachigd om voor je te stemmen? Ha...
Prachtige foto's hoor...
Geniet er maar lekker van...

Liefs Teetske

tanja A long time ago

ik ga nu naar Schiphol...

pa en ma boxum A long time ago

Prachtige foto's die inderdaad de schoonheid van dit stuk wereld goed laten zien! Overigens..ook van jullie en superster Nathan! Dank voor jullie felicitatie. Ter informatie: het is vandaag onze 37e trouwdag! Mooi dat jullie zo geweldig genieten! Liefs....

merel en kirsten A long time ago

hoi daaro!

hoe is het daar?
hopelijk goed!
met ons in ieder geval wel! veel plezier daar!

bettie knobbe A long time ago

wat een verhalen en wat een mooi gebied en mooie foto s nou geniet er nog maar van en ook marije rustig aan breek de benen niet daar de bergen .nou de hartelijke groeten allemaaal bettie de oma van jarno

H+K en kids A long time ago

om stikjaloers van te worden al die prachtige foto's. Geweldig om Mount Mc Kinley zo in het zonnetje te zien, uniek moment. Geniet van de verdere reis. En Arno, als je bij Kluane Lake bent aangekomen langs de Alaska Highway vergeet dan niet de aandacht van de dames te vestigen op de berggeiten met de korte poten.

0ma hansman A long time ago

de uitslag van de verkiezingen en de mooie foto's van jullie maken dat ik van computer naar tv heen en weer vlieg! Maar..prachtige foto's en ik zie jullie genieten. CU heeft iets verloren, vvd en pvda 40 zetels elk..groeten oma

Carla Eggens A long time ago

Hey Arno en family,
Vandaag eindelijk eens tijd genomen jullie mooie verhalen te lezen en foto's te kijken.
Wat een avontuur, geweldig!
En zo te zien heeft kleine Nathan het ook prima naar zijn zin :-) Leuk!
Als je jullie verhalen ziet en leest, begint het gelijk te kriebelen.. Prachtige omgeving zich en alle dieren..indrukwekkend!
Geniet er nog maar even lekker van met elkaar!
Groetjes Carla

Eep en Anneke A long time ago

Super al die mooie foto s. Marije wat jammer nou dat je al een houten kapstok hebt. De reuze geweien ergens boven Jennie haar hoofd kunnen prachtig als kapstok dienen. Arno neem je ook wat bijzondere steentjes voor ons mee?Groetjes van Opa en Anouk.

Diliana&Rienco&Rosanie&Annalynn A long time ago

Jooooooooo.... Tja wat kunnen we nog zeggen: super allemaal toch! En dan nog een week voor de boeg. Ga zo lekker door. Wij doen nog een dansje om de totem om de weergoden van die eskimo's goed te stemmen daaro...
Wij gaan, als het goed is, nog een weekend mooi weer krijgen.

Groeten

Ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!