12-09-2012: Valdez

Door Arno Boxum - A long time ago

Dag allen,

 

Vanmorgen wakker geworden in de stromende regen en dikke bewolking. Erg jammer, omdat we nu niet naar de Matanuska Glacier kunnen. Maar 't is niet anders. We gaan verder over de Glenn Highway richting Glenallen en daarna naar Valdez (naar beneden) over de Richardson Highway. Onderweg genieten we van de prachtige uitzichten en rond de middag komen we aan in Glenallen waar we ff wat boodschappen doen en even bij het visitor info center naar binnen wandelen. De vrouw daar geeft ons leuke tips over Valdez, o.a. over glaciers, beren en bald eagles. Kortom: Op naar Valdez.

 

De rit naar valdez is grotendeels ook bewolkt en regenachtig waardoor we niet precies kunnen zien hoe mooi het echt om ons heen is. We rijden dwars door een groot's berggebied maar zien er dus niet veel van. Hopelijk morgen op de terugweg beter weer. We komen rond 15:00 uur aan bij de Worthington Glacier en besluiten even een wandelingetje te maken. Het uitzicht platvorm is maar 1 minutje lopen, en dat is veel te weinig natuurlijk. Dus hup, wij de natuur in, en dan zelf maar een weg zoeken naar de glacier. En dat lukt aardig. Onderweg opeens een paar grote rotsblokken welke op ons pad kwamen. Gelukkig had Marije vanmorgen danoontje powerrr gehad, dus die hield de rots voor ons tegen zodat wij verder konden (zie foto's) en na 20 minuten komen we bij de glacier zelf aan waar we mooie foto's maken. Uiteraard niet op het ijs zelf gaan staan omdat dat niet te vertrouwen is. We willen wel graag samen de vakantie afmaken en allemaal weer heel thuis komen.

 

We gaan weer verder naar Valdez en rijden zowat over de toppen van de bergen heen. Ook hier erg leuk kijken. Richting valdez rijden we door een heel mooi stukje natuur waar de watervallen aan alle kanten naast ons de bergen uit komen stormen (naast ons in dit geval werkelijk direct langs de weg). Ook hier natuurlijk weer wat foto's van genomen. Aan het einde van de middag komen we bij Valdez en rijden een zij weggetje in welke ons getipt is door de vriendelijke dame van het visitor info center. Dit weggetje brengt ons bij het einde van de Alaska pipe lines en bij een zalm riviertje waar we zeker beren en bald eagles zullen zien. We komen bij het riviertje aan en zien al snel de eerste eagles (adelaars) over vliegen. Opeens zien we naast ons in de baai van de Golf van Alaska een kopje boven water uit komen,en jawel, heel veel vriendelijke zee hondjes kijken ons met hun glazige oogjes aan. Erg leuk. Verderop opeens een bald eagle welke we in een boom langs de weg zien landen. Snel met de auto er heen en het beestje bleef netjes op ons wachten. Dus ook hiervan natuurlijk van erg dicht bij paar mooie foto's gemaakt. Wat een prachtig beest. Helaas ... we zien geen beren hier (waar we toch wat hoop op hadden). We gaan op zoek naar een camsite en eindigen bij een rv park vlak voor valdez.

 

Einde van weer een prachtige dag.

Reacties

EenA A long time ago

HeMar Jen Ar en Nathan
Soms is melk met een koelkast smaakje ook heel krachtig hoor

Eline en Evert A long time ago

Wat jammer zeg dat jullie geen geluk hebben met het weer! Hopelijk komen jullie nog wat beren tegen. Prachtige foto's wederom :D

Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!