15 en 16-09-2012: Op naar Haines

Door Arno Boxum - A long time ago

Beste allen,

 

Het is hier zaterdag en we zijn weer vertrokken richting Haines Junction om daarna verder te gaan naar Haines. Onderweg weer veel moois gezien al hoe wel de wolkjes ook menig berg verstoppen, maar dat mag de pret niet drukken.


In Haines Junction op zoek naar het Visitor Info Center, en deze uiteindelijk gevonden. Gelijk maar ff info gevraagd over de ferry (overtocht met de boot) van Haines naar Skagway. Dachten eerst dat ze een grapje maakten, maar was toch niet zo.. best prijzig zo'n tochtje.. daarvoor kun je wel 100x met de ferry op en neer naar Genemuiden.. Maar goed. Hollanders als we zijn ff'm een snelle berekening gemaakt van de kosten als we per auto het rondje maken en komen er al snel achter dat het niet veel verschil maakt. Aangezien in alle boekjes staat dat het rondje Haines Junction, Haines, Skagway , Whitehorse 1 van de mooiste rondjes in Yukon is gaan we toch maar.

 

We gaan van HJ verder richting Haines en besluiten te stoppen bij Milion Miles/Dollar Fals (of zoiets) waar we gaan slapen. Ook de zondag zullen we hier blijven om lekker boekjes te lezen en uit te rusten, dus vandaar ff twee dagen in 1 verhaaltje. Zondag even naar de waterval toegelopen en paar mooie plaatjes van gemaakt. We zijn heerlijk uitgerust en kunnen de nieuwe week met frisse moed weer in gaan. Op naar Haines waar als het goed is bergen met adelaars en beren te zien zijn! Zijn zelfs 3 dagen terug Killer Wales (orka's) gespot, dus wie weet... met een beetje geluk !!!!

 

Tot onze volgende verhaaltjes... maar dan zullen we ook zowat al weer thuis zijn.

 

Groeten Ons.

Reacties

pa en ma boxum A long time ago

He luitjes..we kunnen hier op het Landveno ook de bergen slecht zien hoor door alle regen! Wat dat betreft kunnen jullie daar nog wel even blijven...maar toch maar niet doen. Geniet ze allemaal!

jarno A long time ago

hey volluuuuukkk!

fijn om weer wat te lezen, ja het wor dhier minde rmet het weer en frisser. qua weer zal het niet anders zijn, maar qua gezelligheid wel, word tijd dat jullie weer komen :)
want jullie worden wel gemist.

nog een paar dagen, geniet er nog lekker van daar.

groetjes liefs

Teetske A long time ago

Dat moet jullie toch wel goed doen he? Al die mensen die jullie missen. Ik zal maar niet meer zeggen dat het tijd wordt dat jullie thuiskomen...
Het is hier ook bagger weer. De hond verveeld zich stierlijk binnen. Maar ja...
Geniet nog maar even van die mooie bergen en vergezichten, als de wolkjes weg zijn.

Liefs ons...

Zonnig Barsbeek A long time ago

Wij willen wel zeggen dat wij het heel fijn vinden dat jullie terug komen.Marije Hild heeft de heggen geknipt. Dus ik mis je nu wel hoor bij het vuurtje stoken. Jennie en
Arno de Bergkampen is wel kaal zonder jullie.En dan het kleine manneke nog.Wij moeten hem nodig weer knuffelen. Wij reizen zaterdag jullie een stukje tegemoet .Geniet nog van deze dagen.Groetjes en kusje van liesje.

pa en ma A long time ago

Wie ut bried ef lut ut bried!!
De komende 2 maanden zullen we op de Bargkampen alleen maar beskwie eten omdat jullie zonodig weer dure boottochjes moeten maken. Maak ff mooie kiekjes van deze uitspattingen dan kunnen we die thuis onder het genot van een pootje bekijken.

behouden reis huiswaarts met de hartelijke groeten zie boven.

tanja A long time ago

ar het is echt superleuk die stukjes die je schrijft ik zie het allemaal zo voor me..
mzzl en have fun de laatste week hayoooooo!!!!r

oma hansman A long time ago

zo te lezen vinden jullie het daar prachtig leuke foto's zie ik steeds vooral van nathan maar ook van jullie zelf ik bekijk ze wel verder is hier alles goed en ik hoop jullie weer te zien
groetjes oma

bettie knobbe A long time ago

ik wil jullie een goede reis terug wensen en dat jullie weer in goede gezondheid bij de fam thuis komen en marije weer bij jarno gr

Diliana&Rienco&Rosanie&Annalynn A long time ago

Joooooo,

Zo langzaam an kunnen jullie beginnen met afkicken... Bah... Hoe dan ook: jullie komen straks in uber hollands weer aan: druilerig, koud, geen zon, korte dagen, veel wind... Snuif de schoonheid van de vakantiebestemming nog maar even op! Oh ja: zodra je thuis bent: bier in de koelkast... we hebben nog een verjaardag te vieren!

Groeten van de Jordaan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!