17-09-2012: Amacing Haines !!!

Door Arno Boxum - A long time ago

Beste allen,

 

Nou ... de verhalen over de reis naar Haines zijn waar. Wat een prachtige tocht daar naar toe zeg. Schitterende landschappen en een prachtig dorpje waar we rond de middag aankomen. Even langs het visitor center en hup weer verder omdat,... er ons verteld is dat hier in de buurt een goede beer spot plek is. We rijden die richting op maar hebben eerst even een RV camping plaatsje gereserveerd aan de baai (oceaan).

 

We gaan richting de beer spot plaats en weten nu ook gelijk waarom dit de valley of the eagles genoemd wordt. Wat een adelaars ook hier weer. Ze vliegen ons aan alle kanten om de oren.. begint zowat gewoon te worden.

 

Eind van de middag komen we aan bij een riviertje aan het einde van het dal waar de zalm met grote scholen tegelijk door heen zwemmen. De wereld aan meeuwen en adelaars daar: kortom, wachten (en hopen) op de beren. Helaas.. het 1e uur geen geluk. Na voor de 2e keer de weg op en neer te rijden zie ik (arno) opeens vanuit mijn ooghoek langs de kant van de weg een enorme bruine beer in het water lopen. We rijden er snel heen. Echt gewerldig !! nog nooit op 15 meter afstand van zo'n geweldig groot beest gestaan, gewoon wild in de natuur. Er komen al snel meer mensen bij om foto's te maken maar het beestje trekt zich er (gelukkig) niet veel van aan en blijft lekker achter de vissen aan vangen op zo'n 10 a 20 meter van ons af. Prachtig om te zien.

 

We besluiten om hier ook maar op de parkeerplaats verderop ons eten te gaan koken (jaja, alleen daarom al super handig zo'n RV-camper !!, alles bij de hand). Na het eten is het tegen de avond en wordt het schemerig. Kortom: Een prima moment om nog meer beren te spotten. En inderdaad, en stukje verder ziet jennie aan de overkant van het water opeens 2 beren zitten.. of ... 3 !!! nee... 4 !!! Aan alle kanten komen ze de bossen uit. Uiteindelijk zien we 6 grote beren (grizzly en bruine beren) vis vangen en langs de oever lopen. Echt heel bijzonder om te zien. Vanwege de schemer helaas niet gelukt goede foto te maken, maar .. ze staan op de video!!!

 

We gaan terug naar de RV plaats waar we heerlijk genieten van het lezen van ons boekje en de indrukken op ons laten inwerken. Een prachtige dag vandaag !! Hopelijk nog een paar prachtige dagen te gaan.

 

Ohw ja, voor de lezers thuis: Het is hier prachtig weer met stralende sterren hemeltjes en overdag blauwe lucht met paar wolkjes. Lekker dus ;)

 

Groeten ons.

Reacties

pa en ma boxum A long time ago

Geweldig verhaal mensen...en wat kort bij zo'n tijger!!!
Geniet nog even daar...

Carla Eggens A long time ago

Geweldig! Klinkt heel bijzonder allemaal. Geniet er nog maar even lekker van met elkaar!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!