Geland in Phoenix

Door G. Poel - A long time ago

Vandaag was een echte reisdag. We stonden om kwart over 6 op. De laatste voorbereidingen moesten nog getroffen geworden. Ome Ton stond om 7 uur al op de stoep. Na een korte opstopping kwamen we even na achten aan, waar we tante Truus tegenkwamen. Toen we afscheid van ze hadden genomen, chekten we onze koffers in. Daarna gingen we naar de paspoortcontrole waar we goed doorheen kwamen. Vervolgens duurde het nog 2,5 uur voorat het vliegtuig vertrok. We gingen op een bankje zitten om de tijd te dooien. Bij de handbagagecontrole werden we bijna opgepakt. Mam dacht slim te zijn door de beveiliging op te nemen. Nadat we dit hadden gewist ontspande mam weer. Stefan werd bijna zeeziek cheeky bij de gate van het vliegtuig. Op het eerste deel van  de vlucht zaten wij verspreid over het vliegtuig alleen Ilona en Mariska zaten naast elkaar. Mariska barstte in tranen nadat ze te horen kreeg dat het vliegtuig zou gaan opstijgen. Ilona ondersteunde haar in het begin en na de stijging ging het weer goed met Mariska. Het leek wel een hotel; we kregen gratis twee keer te eten en heleboel keer kregen drinken. Uiteindelijk landden wij om 5 over 1 's middags Amerikaanse tijd. Wij hadden 8 uur gevolgen maar door het tijdsverschil leek het minder. Daarna moesten we weer naar de paspoortcontrole, waarbij onze vingers werden gescand en er een foto werd gemaakt. Toen moesten de schoenen uit bij de handbagagecontrole. Dit keer was het korter vlieger dan de eerste reis. Wij zaten allemaal op dezelfde rij. Het duurde 40 minuten voordat we vlogen. Onderweg naar Phoenix kregen we een paar keer gratis drinken aangeboden. Onderweg zagen we het mooie landschap van Amerika, waaronder de bergen. Toen we uiteindelijk geland waren om 17:50 amerikaanse tijd en de tijd opnieuw 3 uur terugging hoorde wij dat  het 108 graden fahrenheit was. Dit is 42 graden celcius, bloedheet dus. Wij pakten de koffers en gingen op zoek naar een taxi die wij al snel vonden. De taxis had gelukkig een airco bij het warme weer. Na ongeveer 10 minuten rijden kwamen wij bij het hotel aan. Het zag er mooi uit. Wij hadden twee kwamers gereserveerd. Als eerste gingen wij zwemmen. Het bad was warm van de zon geworden. Daarna haalden wij nog een pizza en drinken en gingen wij slapen. Het was een vermoeiende dag en wij gingen daarom al om 21.00 uur Amerikaanse tijd slapen.

het vliegtuig op weg naar Phoenix
het vliegtuig op weg naar Phoenix


De weilanden vanuit het vliegtuig


De taxi die ons bracht vanuit het vliegveld van Phoenix naar het hotel

Reacties

Truus Poel A long time ago

Was het voor het eerst, dat Mariska vloog? Dat was dan meteen een lange vlucht. Gelukkig dat Ilona naast haar zat. Hopelijk heeft niemand van jullie nog vliegangst. Ik hoop, dat jullie in het drukke programma overmorgen of morgen tijd vinden om de verjaardag van Ilona te vieren. Alvast gefeliciteerd.

ank hersbach A long time ago

fijn dat jullie als vips worden behandeld en heerlijk dat eten en drinken onderweg en na zo,n lange vlucht even bij komen !
Wim heeft de operatie goed ddostaan ,alle blokkades uit de weg geruimd ,had gisteren veel pijn maar fijn dat er morfine is ,2 dagen bedrust en daarna mobiliseren ben benieuwd hoe het zal gaan .

Succes morgen bij de start van jullie rondreis, groetjes uit zoetermeer

Peter A long time ago

Het reisverslag van het vliegen etc. gevolgd.
Zo te lezen gaat alles vlgs. planning,wij wensen jullie veel vakantie plezier toe vanuit Roden. Volgen de spelen,gisteren een goede hollandse zwemdag,wel iets sneller dan jullie gezwommen hebben,maar dat kan ook niet anders met die temp. Groetjes Trix en Peter.

Erik & Francis A long time ago

Leuk jullie verhalen te lezen. Ilona, gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag in Amerika! Groetjes uit China
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!