Zion NP

Door G. Poel - A long time ago

Op 14 augustus van Bryce naar Zion NP gereden, een bescheiden 160km. De temperatuur stijgt weer van 25 naar ruim 30 graden, deels ook omdat we dalen vanaf 2400m in Bryce. De bergen bij aankomst zijn rond met elke paar meter hoger heer een nieuw vlak. De kleur blijft rood met ook midenop bergen gorene boompjes die rechtstreek op het steen lijken te staan. Doordat ZION klein is en druk bezocht wordt is de bus-shuttle het enige vervoer door de kloof  van de rivier. Achterin het park de Narrows voor een deel gelopen. Tussen hoge rotsen door , deels door de rivier de rivierloop naar boven volgend. Lekker koel wegens volop schaduw en bovendien uitdagend om de juiste route te vinden die zorgt dat je onderbroek nog net droog blijft. Na een paar uur weer gekeerd en behoudens een stukke sandaal van Stefan ongedeerd uit de kloof teruggekeerd naar de camping. 

De camping was weer een natuurcamping zonder stroom en met water op afstand. Nog even een duscussie gehad met iemand die ons plaatsje had ingepikt, maar nadat ik mijn betalingsbewijs had laten zien gaf het hert toch toe dat hij illegaal op dit plekje lag. Na een korte fotosessie slenterde hij naar de buurman en ging daar verder grazen. Ook was het vandaag erg druk met eekhoorntjes. In de kloof zaten er tientallen die rustig achter je langs liepein. De meisjes vonden ze schattig en zeker als ze op een steek zitten en wat eten aan het oppeuzelen zijn zijjn het ook dotjes. Overal staan borden met verboden te voeren, maar ik denk dat de verleiding voor veel bezoekers net even te veel wordt.

's avonds voor de visticks in de magnetron en 'smorgens voor de koffie nog 2 maal 5 minuten onze generator aangehad maar verder stroomloos geleefd. Hierna via St George naar Las Vegas onderweg. Helaas tekort tijd om nog even de plaats binnen te rijden, dus met de foto's van de borden moeten we het maar doen.

Reacties

Truus Poel A long time ago

Het komende weekend is het in Nederland ook warm. De voorspellingen hebben het over 30 graden en hoger. Zonder airco moeten we het doen. Waar zwemmen jullie? Zijn dat zwembaden of vaak ergens in de natuur? Ik lees jullie avonturen met grote belangstelling. Het zal niet meevallen om in die warmte af en toe een stukje vast te leggen over jullie belevenissen. Groetjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!