Las Vegas

Door G. Poel - A long time ago

Op 15 augustus via een ommetje over Lake Mead en the valley of fire ruim 300 km naar Las Vegas gereden. We dachten even snel een tussenstop aan het water te maken in dit woestijnlandschap, maar kwamen een geblokkeerde beach road naar Overton beach  tegen en konden pas bij echo bay weer tot het meer naderen. Onderweg nog even 2 stewards in een auto zien wachten op verkeer. Dan wordt wel duidelijk dat je in afgelegen woestijngebied zit en water + brandstof op orde moet hebben. Bin Echo Bay de indrukwekkend lange scheepshelling (400m en meer dan 100m breed) afgereden tot aan het water. Ondanks de grootte waren we de enige die daar met onze camper stonden voor een korte duik in het bijna 30 graden warme water, heerlijk.

Verder via de valley of fire gereden met uiteraard bloedhete temperaturen en rode bergen die er als vlammen uitzien. Gelunched onder een golfplaten uitspanning bij de seven sisters ( 7 kleine bergjes die er ook als vuur uitzagen). Met zelf gemaakte hoddags en een heerlijke salade smaakte het prima ondanks volgens mij een temperatuur van 45 graden in de schaduw. In de airco camper weer verder naar Las Vegas. Stefan reed de laatste 40km door druk stadverkeer en we kwamen zonder problemen bij onze camping aan. Dit keer een stadsRV park ofwel een mengeling van vakantiegangers en permanente bewoners die soms aan lager wal geraakt zijn en een camper ( wel met airco) als bewoning gekozen hebben. Veel gesproken met de vriendelijke Amerikanen op het park en onderweg met de bus ( Camper in de binnenstad is geen optie). Na zonsondergang tot diep in de nacht 'the strip' verkend. Voorlopig vonden we de oude stip bij meermont het mooist. In de nieuwe omgeving is alles erg groot en loop je de blaren op je voeten om wat te kunnnen zien. De welgestedle amerikaan neemt met zijn 'party' een limo en laat zich een avond rondrijden, wellicht een idee voor als we ook deze status bereiken. 

De details van Las Vegas komen bij het volgende verslag, we blijven nog een dagje. Vooral de shopping opties bevallen de meisjes nogal en Stefan zoekt nog een schoenenzaak met normale sandalen die open is. De Nike zaken aan de strip zijn dan wel 's nachts na 12 uur nog open, maar hebben toch niet zijn keuze.

Reacties

ank hersbach A long time ago

wat een pech Stefan, maar ook veel geluk jij koopt echte amerikaanse sandalen met airco, succes lady,s met inkopen doen ,we horen wel wat jullie hebben gekocht!!!

In Nederland goed zomerweer in het weekend 30 graden .

Wim is verlost van z,n 18 hechtingen .

geniet van jullie reis ,groetjes wim en ank

Truus Poel A long time ago

Jullie zullen een paar dagen niets van mij horen, omdat ik een aantal dagen wil fietsen. Als het me al te warm wordt, ga ik weer naar Amsterdam. De zorg voor de "veldleeuwerk"heb ik aan Ingrid overgedragen. Als al die inkopen maar in de koffer of de rugzak passen. Groetjes.

Trix Poel A long time ago

Jullie genieten van deze vacantie in America.Zwemmen shoppen en een goede chauffeur als Stefan.Lekker eten en heel veel zien.
Geniet er van met z,n allen.
Liefs Trix en natuurlijk Peet
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

Martijn & Miranda A long time ago

Hallo George, Lilian, Stefan, Ronald, Ilona en Mariska,

Wat schitterend, leuk, fantastisch, heerlijk etc. om jullie trip te kunnen volgen in tekst en beeld! Zo te lezen en te zien is het 'techniek en luxe meets natuur en eenvoud' :) Die camper!... echt huge! (Zit daar nog een beveiliging op het uitschuif-mechanisme?.. Dat het niet per ongeluk bij een scherpe bocht uitschuift en de tegenligger van de weg duwt? ;) Rennen is een prima manier om meer te zien van de omgeving dan je normaal gesproken zou doen. (Martijn gaat er in de vakanties ook altijd rennend als 'verkenner' op uit ;) ...en dan na afloop als beloning een plons in het 'koele' water... dat moet hemels zijn.
Afijn... de aansporing: “geniet-ze” is hoogstwaarschijnlijk overbodig... maar evenzogoed: geniet-ze! We zijn benieuwd naar jullie volgende verslag.
Liefs van M&M

PS: met terugwerkende kracht nog de felicitaties aan Ilona en Stefan :)

G. Poel A long time ago

Hallo allemaal!
Zo te lezen hebben jullie het hartstikke leuk, wat een joekel van een camper ik hoorde dat Stefan er ook in ging rijden? Stoer hoor doe t niet na
Ik heb de wisseling van de wacht gedaan met Truus en pas nu op het huis, De eerste avond hoorde ik wat in de bijkeuken en dacht dat het Katja was dus ik ging kijken was Ton onverwacht gekomen en die dacht op zijn beurt Truus aan te treffen....Na de eerste schrik en hartelijk gelachen te hebben heb ik koffie gezet en hebben we samen een gezellige avond gehad
Vermaken jullie je ook nog maar even en vooral genieten hoor groetjes Ingrid
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!