Los Angeles en Pasadena

Door G. Poel - A long time ago

Deze dinsdag de 28e waren we vroeg onderweg naar Los Angeles, een kort ritje.

Voor die tijd echter wel even een blokje om gedaan met 4 deelnemers. Ons blok bleek ongeveer 1 mijl lopen door het mooie santa Barbara, dus dat konden we een aantal keren herhalen voordat we weer ons lekkere zwembad in doken en daarna een heerlijk ontbijt namen met veel vruchten, cruesli, geroosterd brood en veel fruitdranken.

Onderweg naar LA even een stopje bij het strand en even lekker gepoedelt in de oceaan. Na afloop bleek er een lekkere douche aanwezig. Gelukkig zagen we toen pas het bordje dat er een haai voor de kust gesignaleerd was. Zo'n bericht is altijd lastiger voor het zwemmen als na het zwemmen. Wel was er een beachwacht (type bay-watch) actief, dus wie weet had hij hem voor ons weggejaagd. 

Daarna in Los Angeles eerst een cultureel uitje: het Getty Museum. Een enorm complex dat we alleen via een shuttle treintje konden bereiken. De oude kunsten uit 1600-1800 kregen minder positieve reacties, maar de fotografie tentoonstelling van m.n. Ritz was mooi. De foto's van de sterren leidden ons verder in de middag langs sunset boulevard. In Pasedena eindigde de reis vandaag in een stadshotelletje. 

Voor Los Angeles valt met name op dat de afstanden enorm zijn. Even een eindje verder is zo 25 - 50 km rijden. De hele stad is op plekken meer dan 80 km breed met 'alleen maar snelwegen'. Minimaal 2x4baans, maar stijgend tot 2x7baans. In de voorsteden kom je elke keer weer een Prins Claus plein tegen met 4 rijlagen. Amerikanen houden van autorijden, maar zijn het ook verplicht gezien de enorme afstanden.  Wij hadden hier het geluk om met meer dan 1 persoon in de auto te zitten waardoor de carpoollanre door ons gebruikt kon worden. In een vaartje van 100km/u rijden de enkele gelukkige op die manier langs 5 banen file. We vonden het wel grappig.

Reacties

ank A long time ago

echte wereldreizigers worden jullie en prachtig zo,n grote hummer onder jullie kondjes !!
voor de 31 augustus een goede vlucht en heerlijk slapen tijdens de vlucht ,goed voor de jet lac
groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!