Los Angeles, Hollywood en Palm Springs

Door G. Poel - A long time ago

De 29e of alweer de laatste echte doe-dag van de vakantie. Hierna wordt het rijden en vliegen om weer thuis te komen. Gisteren hadden we al even een stukje van Beverly Hills gezien met grote huizen en mooie tuinen, waarbij we op een gegeven moment rechtsomkeer op de weg moesten maken omdat daar iemands prive oprijlaan begon. Vandaag wilden we eerst wel eens de leeters 'HOLLYWOOD' in de hollywood mountains met eigen ogen zien. Dat lukte al snel met wat internetgegevens van Ronald waarna we voor de foto's nog even een heuveltje opklommen. Toen we weer terug waren sprak een locale bewoner ons aan. Waar wij door de busch busch lipen waen in dit seizoen volop ratelslangen wegens de overvloed aan muizen etc. voor hun menu. Hier doorheenlopen is dan ook risicovol. Na de niet geziene beren, de haai van eerder deze week nu ook al ratelslangen. Het lijkt hier wel het wilde westen om ons heen. Omdat we klaar waren met de foto's toch maar verderop gegaan, waar trouwens een prima fotoplekje door een celebrity tour bezet werd, dus onze risico's waren niet nodig geweest.
Op verzoek van de girls toch even een bezoekje gedaan aan de walk of fame op Hollywood boulevard. Een lijstje met de namen die over de mijlen troittoir verspreid waren hielp ons naar de juiste plekken te lopen, terwijl af en toe ook nog even in de giftshops werd gekeken voor leuke T-shirts. Toen we toch met het damensprogramma bezig waren werd nog even een aanslag op het vakantiebudget gepleegd door UCCS aan te schaffen voor Ilona en Mariska. Het argument was hier dat ze in Amerika goedkoper waren en dat deze winkel nog eens extra korting gaf. Kortom met veel voordeel waren we veel geld kwijt en 2 paar leuke schoenen rijker in de hele luxe Beverly Hills mall.

Daarna door naar onze eindbestemming voor deze dag via een stukje route 66, waar we uiteraard voor 66 dollar tankten. In een winkeltje verderop zag de iets zwaarder gebouwde donkere eigenares onmiddellijk wat ik nodig had en gaf me bij binnenkomst direct een Bud Light met de ijsklonten er nog aan in de handen.

Tegen zonsondergang kwamen we via een weg met bijna 1000 windmolens Palm Springs binnen. We hadden nog geen molen gezien, maar als de amerikanen iets aanpakken gaat het hir meteen ook in het groot. In Palm Springs hadden we een resort met 2 schitterende grote appartementen die we de dag ervoor van het internet geplukt hadden. Alles was weelderig groen met gras en palmen. Elk appartement had uiteraard een dubbele badkamer en aparte keuken met grote kamer en een barbeque buiten. Met meerdere zwembaden en nog eens 3 spa's, een suan, tennisbanen en fitnessruimte met sauna was de boel wel compleet. Snel nog even bij de plaatselijke supermarkt (die delicatessezaak heette en ook een delicatesse assoortiment had) wat voor de barbeque gehaald. Met 3 spiesjes van elk ruim een pond startte zo een heerlijke laatste barbeque in Amerika. In dit oord wilden we allemaal nog wel een week blijven, maar ja de tijd was aan het opraken. Laat in de nacht gingen we pas naar bed in ons luxe oord.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!