Zion National Park

Door Antonet en Johan - 23-09-2012 05:18

Zion National Park is geweldig. De Virgin River heeft een canyon uitgeslepen en daardoor zijn prachtige rotsformaties ontstaan. Ze zijn rood gekleurd en steken vaak loodrecht omhoog. We hebben in dit park een aantal wandelingen gemaakt. De eerste naar een waterval waar je achterdoor kunt lopen. Een leuke tocht langs de rotswanden. De volgende dag zijn we met de shuttlebus helemaal naar het einde van het park gereden. Vandaar kun je alleen nog te voet verder langs de rivier. De rotswanden komen steeds dichter bij elkaar en daarom noemen ze het de Narrows. We zijn langs de rivier gelopen, zover als dat kon zonder nat te worden. Deze wandeling is erg populair. Het was er dan ook erg druk.

We hebben ook nog een wandeling gemaakt naar de Weeping Rocks. Een brede waterval valt over de rotsen en druppelt dan als het ware naar beneden. Het is net of de rots huilt. Ook hier kon je achter de waterval komen zonder kletsnat te worden. Het leverde leuke foto’s op.

Vandaag hebben we Zion verlaten via de andere ingang. Die gaat door de bergen en door een 1,1 mijl lange tunnel. Wij moesten hiervoor $ 15 betalen, omdat we te breed en te hoog zijn. Wij moeten daarom midden op de weg rijden en er mogen in die tijd dus geen tegenliggers komen.

Ook die kant van Zion is prachtig. De rotsformaties zijn nu hoofdzakelijk wit gekleurd.

We hebben onderweg naar Kanab nog zandduinen bezocht. Het waren een oranjegekleurde duinen, maar verder niet echt spectaculair.

We zijn nu in Kanab, op de camping van Wim en Thea van Baal. Zij zijn ruim 15 jaar geleden uit Aarle-Rixtel vertrokken en runnen nu het RV-park. De paal op de camping laat zien waar ze vandaan komen (zie foto).

Morgen hebben we een rustdag en maandag gaan we verder naar Bryce Canyon.

Reacties

Gerald, Maria, Jolien en Nina 26-09-2012 19:47 {{button-10708}}

De foto's van het Zion Nationel
Park zijn prachtig om te zien,
wat moet dat dan wel niet in het echt zijn,waaw!! Wij wensen jullie nog veel plezier!

Groetjes van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan