Bryce National Park

Door Antonet en Johan - A long time ago

Voor we in Bryce National Park kwamen, reden we langs Red Canyon. Prachtige rode rotsformaties staan langs de weg en de weg is soms aangelegd onder de natuurlijke bogen van de rotsen door (zie foto).

Bryce is een schitterend park, maar weer totaal anders dan bijvoorbeeld Zion en Yosemite. Het is moeilijk te beschrijven hoe het eruit ziet, maar gelukkig zijn er foto’s op de site. Het gebied bestaat uit een soort kleurige rotsnaalden die vrijwel loodrecht omhoog steken. We hebben twee nachten op een camping in het park gestaan. Er loopt een weg van 18 mijl langs de rotsformaties en op diverse punten heb je uitzicht op het natuurwonder. We hebben die weg natuurlijk gereden en bovendien hebben we gewandeld. Met een ranger die uitleg gaf over het ontstaan van het gebied en de gevolgen van de erosie voor de toekomst en de volgende dag hebben we de zogenaamde Queens garden en de Navajo loop trail gelopen. We daalden daarbij 133 meter af tot de voet van de rotsnaalden die ze hier Hoodoo’s noemen. Een prachtige wandeling die waanzinnig veel mooie foto’s opleverde. Van een afstand lijken de rotsformaties vaak op een sprookjespaleis of een burcht.

Daarna zijn we route 12 gaan rijden, een van de mooiste wegen van Amerika. Hij gaat door een bergmassief met veel hoogteverschillen en mooie rotsformaties. Op een gegeven moment loopt de weg over een kam van een berg met zowel links als rechts van de weg een diepe afgrond. De weg gaat daarna door een bos en stijgt tot 2927 meter. Opvallend was dat op die hoogte nog steeds bomen groeien.

Onderweg hebben we een wandeling gemaakt naar een versteend bos in Petrified Forest State Park. We moesten eerst ruim 100 meter omhoog klimmen om daarna op een soort hoogvlakte terecht te komen waar een aantal versteende bomen te zien waren. Het was goed te zien dat het ooit bomen geweest waren en bij sommige bomen waren de jaarringen duidelijk zichtbaar. Het mooiste waren echter de verschillende kleuren in de versteende rotsen.

Morgen gaan we Capitol Reef bekijken.

Verder willen we iedereen bedanken voor de reacties op onze stukjes en foto’s en ook bedankt voor de felicitaties voor mijn verjaardag.

Reacties

Annie van den Eijnden A long time ago

Hallo Antonet en Johan,
Wat een prachtige reis maken jullie . Mooi fotos
Zal wel even wennen zijn om straks weer in een klein autootje door Nederland te rijden..
Nog een heel fijne vakantie toegewenst
Groet Annie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!