Dead Horse Point State Park en Canyonlands

Door Antonet en Johan - A long time ago

We zijn nu in Page, een plaats die overal ver vandaan ligt. In 1957 is Page ontstaan voor de werkers aan de Glen Canyon Dam, een stuwdam in de Colorado River. Uiteraard hebben we de dam bekeken en een leuke film over de bouw van de dam gezien.

Gisteren waren we in Moab. In de buurt hiervan liggen twee natuurparken, Dead Horse Point en Canyonlands. We hebben ze allebei bezocht. Bij Dead Horse Point hadden we een fraai uitzicht op de diep onder ons kronkelende Colorado River. Je kunt goed zien hoe deze rivier in de loop van miljoenen jaren de diepe canyons heeft geslepen in de kalkzandsteenrotsen (zie foto).

Canyonlands is een enorm groot nationaal park en ligt ten noorden en ten zuiden van de Colorado River. Wij zijn vanuit het noorden het park ingereden (hele lange toegangsweg). Op verschillende plaatsen is er uitzicht op de canyons die door de Colorado River en de Green River zijn uitgesleten. De rivieren zelf zijn echter nauwelijks te zien. Alleen van de Green River was van een uitzichtpunt een glimp te zien. We hebben een aantal wandelingen gemaakt. Een langs de zogenaamde Rim, langs de afgrond dus. Een andere wandeling ging naar Mesa Arch, een hele mooie rotsboog met een fraai uitzicht.

Morgen gaan we naar Antelope Canyon. We mogen de canyon alleen in onder leiding van een gids van de Navajo Indianen. Deze canyon staat bekend om zijn mooie kleuren, dus we zijn erg benieuwd.

Reacties

wies A long time ago

Durf je niet dichter naar de rand? Ik zou dit ook niet doen, die mannen van ons wel(dat moet ik dan niet zien want dan sta ik doodsangsten uit) Wel ontzettend mooi! nog een fijne vakantie.

Klaas A long time ago

Het is daar groener dan ik verwacht had, wel heel mooi. Waar ik hier zit is het in ieder geval heel droog en ´s nachts vriezen. Groeten vanuit San Pedro de Atacama, Chile.

Corrie A long time ago

De landschappen zijn indrukwekkend. En de foto's prachtig. Nog veel reisplezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!