Flagstaff en Sedona

Door Antonet en Johan - A long time ago

Flagstaff is een leuke plaats aan de historische route 66. Vandaag hebben we rondgelopen in het historische centrum en het ziet er gezellig uit. We hebben een markt bezocht waar uitsluitend natuurlijke en biologische producten verkocht werden. Wij hebben een brood gekocht.

In de buurt van Flagstaff ligt een vulkaan, de Sunset Crater Vulcano. Helaas mag de vulkaan niet beklommen worden en mag er alleen maar door de lavavelden gelopen worden. Dat hebben we gedaan, een zwart landschap waar wel weer allerlei plantjes in groeien.

We zijn vandaag naar Sedona gereden, 40 mijl te zuiden van Flagstaff. Het plaatsje ligt fantastisch tussen de rode rotsformaties, maar is wel super toeristisch. Het was er druk (zondag) en het vinden van een parkeerplaats was erg lastig. De winkeltjes zien er wel leuk en grappig uit en ze verkopen naast allerlei souvenirs ook kunstzinnige voorwerpen.

We zijn ook nog naar Montezuma Castle geweest. Daar hebben mensen zo’n 900 jaar geleden woningen gebouwd in een vrijwel steile bergwand en redelijk hoog. Ze klommen met ladders tegen de wand op en gebruikten een gat in de rotsen om een redelijk grote woning te kunnen bouwen met vijf verdiepingen. Ze leefden daar met 35 mensen. Wonderbaarlijk om te zien.

Morgen gaan we naar het westen, terug naar Californië.

Reacties

Annemarie A long time ago

Wat een pracht!

jaap van Kessel A long time ago

beschaving in combinatie met landschap en klimaat blijft fascinerend.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!