De kust

Door Antonet en Johan - A long time ago

We hebben langs de Stille Oceaan vanuit het zuiden richting San Francisco gereden, de kustweg. Een weg die bergop en bergaf gaat. Helaas was het weer niet zo best. ’s Morgens regende het pijpenstelen en daarom zijn we pas ’s middags begonnen aan de route. Later begon het weer te regenen, maar gelukkig niet meer zo hard.

De kust is zo grillig dat er nauwelijks strandjes zijn en de weg ligt dus tegen de bergen aangeplakt. De gemiddelde snelheid van ons daalt naar 25 mijl per uur. We stoppen regelmatig en zien onderweg ook zeeolifanten. Dat zijn merkwaardige dieren. Ze liggen als dood langs het strand en slechts een enkeling beweegt zich en maakt daarbij ook veel lawaai. Ze bewegen zich ook uiterst moeizaam voort.

We zijn naar Monterey gereden en hebben daar geslapen in een motel. De campings net voor Monterey waren net zo duur als het motel, vandaar de keuze.

Vandaag hebben we de zogenaamde 17 miles drive gereden over het schiereiland bij Monterey. Het is een tolweg ($ 9,75) door het bos, langs golfbanen en langs de kust. De kust is ook hier grillig en mooi om te zien. Hier hebben we zeeleeuwen gezien en de bruine pelikaan.

Het was vandaag maar 17 graden en bewolkt, maar in het weekeinde wordt het beter. We zijn nu in Santa Nella en gaan morgen naar Castro Valley en daarna naar San Francisco. Dinsdag moeten we de camper inleveren en dan hebben we nog twee dagen in San Francisco voor we naar Nederland vliegen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan