Alcatraz

Door A. van Aalzum - 12-09-2012 04:10

Vandaag alweer de laatste dag in San Francisco. We hebben vandaag een bezoekje aan Alcatraz gebracht. Fascinerend. Het is niet voor niks het op 1 na druk bezochtste National Park van de USA. ( een park in North Carolina staat op 1, maar dit terzijde) Aan de hand van een perfecte audio-tour hebben we een duidelijke uitleg gekregen van wat en waar zich allerlei wetenswaardigheden hebben afgespeeld. Zeer interressant. De tour duurde volgens mij wel anderhalf uur maar dat heb je niet in de gaten. We gingen met een Ferry heen en terug. Op de terug weg hadden we een Ferry die helemaal bedekt was met zonnepanelen. Dat was voor mij zeer interressant. Al met al bijna 5 uurtjes onder de pannen geweest. (Dit hebben jullie gemist Jan en Koosje) Alcatraz is typisch iets voor San Francisco. Alle steden hebben wel iets wat hen onderscheid. Volgens mij zijn de Cable Cars en Alcatraz dit voor San Francisco. Dat Alcatraz populair is blijkt wel uit het feit dat je vanochtend (dinsdag) alleen nog kaartjes voor vrijdag kon krijgen. Het schijnt eigenlijk altijd uitverkocht te zijn. Gelukkig hadden wij via internet al kaarten aangeschaft. (wat een uitvinding)

Daarna met de Cable Cars terug naar het centrum alwaar we op een plein rustig hebben zitten niksen. (mensen kijken)

Het weer blijft toch een vreemd fenomeen in San Francisco. Terwijl het in de stad zonnig en warm is blijft vandaag op zee een bepaalde mist hangen. Het waaide ook hard. Alcatraz is goed zichtbaar maar van de Golden Gate zijn alleen de contouren zichtbaar. Dit zie je duidelijk op de fotoos en de video maar omdat ik een tablet heb meegenomen waarbij bepaalde aansluitingen niet zitten kan ik de fotoos niet downloaden. Ik typ dit verhaaltje trouwens in de lobby van het hotel op een oud toetsenbordje. Dat gaat lekker snel. Lukt me veel beter dan werken met die tablet. Die is alleen maar handig om info op te zoeken en te bekijken.

Morgen de auto ophalen in het centrum van San Francisco en daarna met dit vehikel ( met automaat) direct in alle drukte het verkeer in. Zal wel erg moeten wennen maar we zien wel.

Tot de volgende keer maar weer. Dan hopelijk vanuit Eureka. Misschien wel vanuit het topje van een Redwood, who knows.

 

 

Reacties

Sjoerd 12-09-2012 22:11 {{button-10216}}

Wederom een mooi stukje tekst alde! Maar (bezorgde) Evelien heeft haar twijfels. Ze ziet het niet echt zitten dat Anne van Aalzum vanaf morgen in een dikke vette opgepimpte amerikaanse auto met automaat over de lange en brede snelwegen gaat touren..zucht! En dat alles samen met onze beste kaartlezer van de familie, onze moeke uiteraard. Als dat maar goed gaat komen. O ja, dat mensen kijken noemen we immers strunen alde. Have a fun...

Groetnis ut it mooie Ysbrechtum.

Dine 14-09-2012 21:45 {{button-10298}}

Wat een geweldig reis verslag.
Kan me Evelien haar twijfels goed
begrijpen(dat die ouwe...over de Amerikaanse wegen gaat scheuren)zie ik ook niet echt zitten.

Groetnis Bertus en Dine
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan