A roadtrip

Door A. van Aalzum - 19-09-2012 04:29

Zondagochtend rond een uur of negen vertrokken uit Ashland. Een stralende dag maar wel eentje met de nodige mile-tjes voor de boeg. Helaas stond het verkeerd aangegeven in het routeboek. Het bleken er geen 350 maar 450 te zijn en dat betekent twee uurtjes langer in de auto. ( de planning moest aangepast worden, dit deed dus weer een aanslag op het aanpassingsvermogen van de schrijver dezes)

De reis ging echter flitsend. De airco op zijn koudst en de cruise control op 70. Een fluitje van een cent. De auto zit prima, een aanrader. Achterin de auto stond een koelbox vol met drinken en etenswaren aangevuld met ijsblokjes om alles koel te houden. De koelbox hebben we van Truusje in bruikleen gekregen. We moeten hem in Los Angeles weer achterlaten maar dat is niet erg want we krijgen hem toch niet opgevouwd de koffer in. De wegen in Oregon zijn prima. Het was niet druk op de weg en er was van alles te zien. Lake Shasta b.v. lag als een blauw pareltje tussen het groen van de bergen te blinken. Opvallend was wel de lage water stand. (door de droogte) Het meer was echt een stuk kleiner dan anders. De oevers waren echt tientallen meters breed en je kon aan de begroeing zien dat dit anders niet zo was. Toen we de grens met California over gingen werden de wegen een stuk slechter. Overal gaten. Volgens mij spendeert California duidelijk minder dollars aan het onderhoud van de wegen. (failliet? Ze waren wel overal bezig maar dit vaak over tientallen mijlen. Het geld is blijkbaar op. De ASO kan zo een Parijs-Robaix hier organiseren. Ze hoeven niet om slechte stukjes weg te zoeken. Ik denk trouwens dat de renners nog liever over de Franse keien rijden dan door de Californische gaten. Ook was het langs de wegen vies. Overal plastic en ander afval. Bij Sacramento was het druk maar dankzij onze eigen TOM hebben we het weer geklaard. 

Rond half vijf kwamen we in Mariposa aan. De tip van Koosje gevolgd en direkt naar de Mariposa Grove gereden voor een wandeling tussen de Sequioa's. Wat een bomen. Ze zijn iets minder hoog waar wel dikker dan de Redwoods. Opnieuw indrukwekkend.

In het donker weer naar het hotel. De duisternis valt hier heel snel in. In een half uurtje is het van licht donker. Nog even een alcoholische versnapering genoten en toen op snel op een oor.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan