Yosemite

Door A. van Aalzum - 19-09-2012 04:39

Maandagochtend vroeg uit de veren. Om half acht aan het ontbijt en om kwart over acht met de auto naar Yosemite. Een vol programma.

Bij het naar toe rijden valt de overweldigende natuur je direct op maar eenmaal in het park blijken deze indrukken toch nog te vervagen bij wat je dan ziet. Heel indrukwekkend. Eerst de village bekeken. Een film over het ontstaan van Yosemite gezien. Toen naar de Yosemite Falls gelopen. Helaas, een heel klein straaltje water. Ik kon het eerst niet ontdekken maar Jolanda zag het direct. Wat een staar operatie niet vermag. (het kost een paar centen maar dan heb je ook wat) Toen weer een wandeling gemaakt. Daarna naar het indianenmuseum. Aansluitend met de auto naar de andere grote waterval. Steeds onderweg de auto even langs de kant van de weg zettend om te kijken, foto's te schieten, te filmen maar vooral te genieten en de overweldigende natuur op je in laten werken. Bij de Brideval Fall is iets meer water te zien (minder kon ook niet) maar hield ook niet over. Een volgende keer maar in mei en juni wanneer al het smeltwater naar beneden komt.

Toen naar de andere kant van de canyon naar Glacier. Helemaal omhoog (met de auto) Wat weer een geweldig uitzicht. Ik denk dat woorden en foto's tekort schieten. Je moet het hebben gezien. Dit zullen Jan en Koosje denk ik wel beamen.

Toen naar Wavona. Ook leuk. 's Avonds gegeten bij de plaatselijke Mexicaan. Dit viel een beetje tegen. Hij heeft, denk ik, op de Amerikaanse manier het eten bereid, meer saus dan iets anders.

Veel gezien en morgen via de Tioga Road naar Mono Lake en daarna naar Mammoth Lakes waar we in een hotel zitten.

 

 

Reacties

Gys en Citie 19-09-2012 08:43 {{button-10468}}

Heb alvast de afbeeldingen van deze natuur gezien!
GEWELDIG mooi!
Wat een indrukken zullen jullie opdoen!
Jolanda durf jij al te rijden?
Genieten en straks thuis maar fotoboeken maken!
Mooi om jullie zo te volgen.
groetjes

aletta 19-09-2012 22:19 {{button-10498}}

gelukkig hebben jullie in deze auto wel airco dat is daar onmisbaar gaat t goed met de automaat? straks willen jullie niet meer anders nog veel plezier en groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan