Page

Door A. van Aalzum - 24-09-2012 02:11

Het wordt vervelend maar weer vroeg op. We reden om hal acht uit Panguitch weg. Onderweg in een restaurantje ontbeten en toen richting Page. We wilden daar graag voor tienen zijn en dat lukte gemakkelijk. Omdat we van Utah weer in Arizona kwamen konden we de klok een uurtje achteruit zetten. Dankzij de informatie van Koosje kwamen we al snel op de plaats waar de jeeps van de Navajo indianen vertrekken om ons naar de ingang van Anteloop Canyon te brengen. Toen we de kaartjes kochten konden we nog net met de 10.00  tour mee. Aangezien het bewolkt was, en je de canyon moet bekijken met zoveel mogelijk zonlicht, kozen we ervoor om nog een uurtje te wachten. Achteraf bleek dit geen goede keus. Het luchtdek betrok steeds meer. Toen we om 11.10, na een enerverende rit in de 4-wheel drive, bij de canyon aankwamen was het helemaal bewolkt. Ook was het ontzettend druk. Ik schat dat er een 15-tal jeeps stonden en dat betekent dat er meer dan 200 mensen waren die allemaal met de meest fantastische fotocamera's hun ene wereldfoto wilden schieten. Iedereen liep iedereen in de weg en door het niet of nauwelijks aanwezige zonlicht was het onmogelijk om die ene foto te schieten die je wou. Dus Koosje, kunnen wij voor ons plakboek een foto van jullie charteren? Op de terugweg een beetje regen. Dat kwam ons rauw op ons dak.

Later zijn we naar de Horseshoe Bend geweest. Op dit punt heeft de Colorado rivier ook een diepe Canyon heeft gemaakt. Je kon tot aan, en op sommige plekken zelfs over, de rand lopen om foto's te maken. Best eng met meer dan 100 meter onder je het water.

Toen naar de stuwdam van de Glen Canyon. Deze is maar 10 feet kleiner dan de Hooverdam. Hij is in 1963 geopend ( eigenlijk dicht gegaan ) en pas in 1980 was het meer, Powell Lake, helemaal vol.

Om vijf uur moe en wisselend voldaan, Antiloop Canyon was geen succes, het hotel opgezocht. Na een verfrissende douche, het is wel erg warm, schone kleren aan en op zoek naar een Mexicaans restaurantje.

Morgen richting Mexican Hat.

Reacties

Harm en Siep 25-09-2012 20:45 {{button-10684}}

Hoe is het met jullie ,de warmte lijkt me niet zo fijn of valt dat mee ? Wat zien jullie toch veel en dat de natuur daar zo mooi is kunnen we goed zien op de kaart .Hoe is het met de match van de LA Laekers of spelen die momenteel niet .Vandaag hebben we een kaart van jullie gehad en bedankt hoor Fijne vakantie nog deze week en tot ziens .gr v de oude buurtjes H en S

Dine 26-09-2012 22:04 {{button-10714}}

Bedankt voor de kaart en geniet van jullie reisverslagen.

Groetnis Bertus en Dine
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan