Monument Valley

Door A. van Aalzum - 26-09-2012 01:38

We konden vandaag rustig beginnen. We moesten eerst naar de plaatselijke bank. We waren bijna door onze dollars heen dus we moesten de persen even laten draaien. Daarna snel wat gallons gasoline in de tank, nog even bij de plaatselijke kruidenier, de Wall Mart, langs en toen richting Monument Valley.

Vanuit Kayenta reden we de valley binnen. En dit is dus zoals ik mij de prairie en het Wilde Westen altijd heb voorgesteld. Een totale leegte met daarin twee massieve, rechtopstaande rotsformaties, de ene rood en de ander grijs. Dit is voor mij het Wilde Westen van Winnetou en Old Shatterhand. Ik waande mij weer helemaal het jongetje van 8 dat achter ons huis in de Midstraat, samen met schoolkameraadjes door alle, nu verdwenen steegjes (zoals ' de Kromme Elleboogjes' ) en straatjes (de ' Bloemstraat' ) sloop. Het bordje met "Bloemstraat"  erop hangt trouwens, voor iedereen die het nog eens wil zien, bij ons achter op het blauwe hokje. Deze straat/steeg is toch verdwenen dus toen mijn ouders uit de Midstraat vertrokken heb ik dit van de muur van ons huis geschroefd). Het zal nu wel een collecters item zijn.

Toen we bij het Navajo Visitor Centre aankwamen begon de lucht een beetje te betrekken. Datr was jammer want, ook gezien de ervaringen in Antiloop Canyon, komen de verschillende kleuren van de rotsen veel beter tot hun recht. Je kuint met eigen auto de 17 mijl route door Monument Valley rijden maar het is een weg vol stenen en gaten. We hebben het een halve mijl geprobeerd maar het schoot niet op. (het wordt dan ook afgeraden) Toen gekeken naar een Jeep tour. Die was prijzig: 85 dollar per persoon en omdat het steeds bewolkter werd, het harder begon te waaien en het soms even regende hebben we besloten het maar niet te doen. Ik weet echter wel wat er bij mij/ons op een eventuele nieuwe trip op het rooster staat: een hernieuwd bezoek aan Monument Valley (en meer bezienswaardigheden die terug gaan naar de tijd van de indianen en cowboys)

Om vijf uur de San Juan Inn in Mexican Hat opgezocht. De Inn ligt boven een rivier tegen een berg aangeplakt. Heel opvallend. 's Avonds daar gegeten. Ik koos voor een echte Navajo Taco maar deze viel wat tegen. Ik snap nu waarom die indianen zo klein zijn. Het was een luchtig stuk brood in de vorm van een pizza. Deze was belegd met bruine bonen en daarop was een handvol ijsberg sla gelegd. Dit was allemaal wat flauwtjes met bepaalde kruiden op smaak gebracht. Ik kreeg later van de kok nog eigengemaakte chili maar ook die was flauw. Deze maaltijd stelde niet veel voor en kon niet in de schaduw staan met wat we steeds bij " de mexicaan" krijgen voorgeschteld. (zijn trouwens ook niet groot, maar dit terzijde)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan