de eerste dag

Door Petra van der Neut - 20-09-2012 23:29

Bestemming Texas

Na Alaska de grootste staat in de USA qua oppervlakte. Er zijn aanwijzingen dat Texas al 37.000 jaar geleden bewoond werd, voorouders van de bekende Wild West indianen.

De Europeanen kwamen in 1528 in Texas terecht.

Texas is vooral bekend van de vele oliebronnen, maar ook niet te vergeten van de serie Dallas, recent opnieuw met een verse serie gestart op de Nederlandse tv.

 

Dag 1

Zondag 16-9-2012

Vlucht KL661; vertrek 10.45

Tijdsverschil met Nederland: -7 uur

Aangekomen 13.50 uur locale tijd

 

De vlucht verloopt voorspoedig, zonder vertraging landen we op George Bush international airport.

Bij de douane aangekomen worden vingerafdrukken, nee wat zeg ik, hele handafdrukken genomen en worden foto’s van ons gemaakt. De Most Wanted list wordt nagekeken waar we gelukkig dit keer niet op staan – we waren een tikje bevreesd vanwege een mogelijk openstaande parkeerboete 2 jaar geleden – uiteindelijk is het zover, we mogen de States in, enthousiast uitgezwaaid door de uitermate vriendelijke douaniers, die overigens al even vriendelijk worden nagewuift door zowel André als Martin. Altijd weer zo’n prettig gevoel dit warme onthaal bij binnenkomst in de USA!

 

Gewapend met de bagage wenden wij ons tot het verhuurbedrijf Alamo waar we vanwege de veel te krappe Amerikaanse auto’s tot twee maal een upgrade moeten regelen, zodat we ons uiteindelijk downtown Houston begeven in een Dodge- SUV.

 

Met behulp van Tom, onze goede GPS vriend, komen we zonder problemen rond 17 uur lokale tijd aan op ons vakantieadres voor de eerste 2 dagen: Het Hilton Poast Oak te Houston.

 

Na onze installatie in de ruime kamers begeven we ons naar de bar voor een klein hapje en drankje (het is inmiddels immers 01.00 uur Nederlandse tijd) en raken zo in een geanimeerd gesprek met de bartender (-tendster) die ons vele nuttige tips geeft over diverse praktische zaken als waar is de dichtstbijzijnde AH, wat doe je met een klantenkaart, hoe kom je zonder kleerscheuren aan geld uit een flappentapper en hoe maak je een kruidige Bloody Mary. Na al deze informatie zijn we zo vermoeid dat we tegen 21 uur in ons bed rollen.

 

Reacties

Rob en elly 21-09-2012 10:44

Hoi schatjes dat klinkt goed in het hilton hotel en met bloody mary . Houston we have no plroblem. Hier alles rustig maar koud. Geniet ervan en tot gauw xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan