onthaasten

Door Petra van der Neut - A long time ago

Er wordt wat “gemarchandeerd” onderling en uiteindelijk besluiten we unaniem dat we Texas on our own way doen. Geen gerace van stad naar bezienswaardigheid eb vice versa, maar korte trips in de RV, prettige en rustige campgrounds met picknicktafel en het inbouwen van rustmomenten zolang we daar behoefte aan hebben. De dagelijkse afstanden beperken zich tot 2-3 uur rijden in de camper, dit biedt ruim voldoende gelegenheid om variabele gebieden tot ons te laten komen. Hoewel Texas zo Republikeins is als het maar kan ( wij zijn daardoor gezegend met een forse lading aan vooroordelen) blijken we uitermate vriendelijke mensen te treffen (dus ook Romney-voters), en een enklele Obama aanhanger! Spreek echter vooral niet hardop over politiek De vriendelijkheid blijft de boventoon voeren in het contact maar laten we vervolgens maar overstappen op een ander onderwerp folks! In this room no politics! Een vriendelijke lach, echter gelardeerd met een lichte irritatie. En wij respecteren dat natuurlijk!

 

Een paar opvallendheden:

In Texas wordt alcohol (spirits), net als in Nederland, in aparte winkels verkocht.

Er is opvallend weinig reclame over de naderende verkiezingen langs de wegen.

In de supermarkten kan de klant beschikken over een winkelmandje (dit is een grote zeldzaamheid), een winkelkar of een scootmobiel!

 

 

Dag 4 en 5 : van Willis naar Bastrop

Onderweg zien we grote ranches, longhornkoeien, een paar afgedankte jaknikkers, geen cowboys of auto’s met hoornen op de motorkap, geen Dukes of Hazard maar wel opvallend vriendelijke en behulpzame mensen.

We arriveren op statepark Bastrop waar we 2 nachten zullen blijven.

 

Dag 6

 

Vrijdag 21 september

 

Van Bastrup naar Fredericksburg

Fredericksburg staat bekend om z’n Duitse invloeden. Het heeft een leuk winkelstraatje waar we gezellig een wandelingentje maken, wat fudge inkopen (dat is toch niet Duits??) een “bratwurst” proeven en op een terrasje een Margherita drinken.

Campground Ladybirth Johnson municipal park is onze verblijfsplaats voor deze nacht, naast het lokale vliegveldje waar vooral in de late avond vele toestellen vertrokken.

 

Dag 7 en 8

Van Fredericksburg naar Concan, Parkvieuw Riverside RV park, aan de oever van de Frio River. Een zo idyllische plek aan de rivier, met prachtige oude bomen, eekhoorntjes en rust dat we besluiten wederom een dag extra te onthaasten.

 

Reacties

Susan A long time ago

Hi jongelui, prima om te lezen dat jullie vooral wat tijd voor jezelf inbouwen.Al dat gehaast komt wel weer in NL, dus take it easy

Judith A long time ago

Heeeeee, Amerika ???? Heel veel plezier en veel chillen ;-)))
Dikke knuf Juud XXX

monique A long time ago

Ha die Peet! Wat leuk om te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben! Hier nog steeds gekkenhuis, dus geniet, geniet. Dikke kus Monique

joke A long time ago

Hello familie en vrienden
Hoe gaat het met jullie daar in dat grootse Amerika?
De laatste berichten gelezen, echter dat onthaasten van jullie is natuurlijk prima, maar dat betekent niet dat je geen spannende informatie achter kunt laten op de site?
Wacht met smart naar jullie verhalen.Wij nemen morgen afscheid van Ome Jan
De tijd vliegt voorbij dus genieten geblazen is mijn motto.
Veel liefs uit het regenachtige Nederland.
Je skone zus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan