19-09-2012 Sequoia National Park

Door W.J. Harder - A long time ago

We vertrokken om 9.15 uur naar het Sequoia National Park. Hier hebben we werelds grootste bomen gezien waaronder Sherman de grootste boom te wereld. Het was niet goed op camera vast te leggen hoe groot deze bomen eigenlijk zijn. Je voelt je daar erg klein in ieder geval.

De bedoeling was om door het park heen naar Bakersfield te rijden, maar na 30 miles klimmende slingerwegen kwamen we bij een pass aan waar een verkeersleider ons vriendelijk kwam vertellen dat we te lang waren om over het komende stuk weg te kunnen. Het bleek dat we slechts een bord of 10 hadden gemist waar dit op stond vermeld.

Dus de enige optie dezelfde weg terug het park uit. Na een spannende keer actie, waarbij een bestuurder van een UPS bus tegen Stefan zei: "you are braver then I am!" waarna hij vervolgens de keer actie ging filmen.

Wouter had een nieuwe route uitgestippeld echter bleek dit een enorme slinger weg waar geen einde aankwam en ook wel een achtbaan van emoties bleek te zijn. Emoties liepen van lachwekkend naar stond chagerijnig. En jeetje wat iriteerde wij dames ons aan onze mannen die het altijd beter denken te weten.

We zagen onszelf al helemaal aan een lekkere borrel voor de kamper zitten maar dit duurde dus ook weer langer dan verwacht. Uiteindelijk in Visalia een kamping gevonden en de BBQ hadden gewisseld voor een broodje hamburger. Twee biertjes verder konden we weer smakelijk lachen om deze stomme actie en waren we blij dat we de Seqouia bomen toch indrukwekkend genoeg vonden.

 

Reacties

Trudi Beemster A long time ago

Ja leuk he, maarruh Wouter heb jij dit geschreven?
Wel eerlijk dan moet ik zeggen. Meiden uiteindelijk zijn jullie toch gekomen waar jullie wilden zijn.

W.J. Harder A long time ago

Nou Trudi zo eerlijk zijn de mannen natuurlijk niet ;)
Alles is geschreven door Hanneke en Sandra

margriet A long time ago

he Wout kende je de bomen nog uit Bassie en Adriaan??
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Primeur! Bekijk de IMAX-film Into Nature's Wild tijdens onze infodagen
op 3 en 17 september
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!