27-09-2012 Page/ Antelope Canyon

Door W.J. Harder - A long time ago

Vanmorgen de wekker gezet om 8.00 omdat we om 9.15 aanwezig moesten zijn voor onze trip naar de Antelope Canyon.

Iedereen eruit en hup het ontbijt klaarmaken, zitten we aan tafel lekker aan ons broodje, kwamen we er achter dat we vergeten waren dat we in een nieuwe tijdzone zaten en het dus pas 7.15 was... Maar goed we waren nu toch op en het zonnetje scheen, dus nog maar ff lekker een uurtje bij de kamper in het zonnetje gezeten.

Om 9.15 stonden we klaar bij het boekingskantoortje waar we de trip hadden geboekt en werden we met een soort van Jeep naar de Antelope Canyon gebracht. Van buitenaf was het inderdaad niet echt indrukwekkend net alsof je voor een dood normale rots stond. Eenmaal binnen ging er een betoverende wereld voor ons open, een en al kippenvel!

Het heldere zonnetje zorgde voor een betoverende lichtinval in de kloof en de gids die we mee hadden wist precies te vertellen waar en hoe je de foto's het beste kon nemen om een zo mooi mogelijk resultaat te hebben. En inderdaad, ook op de foto's is het ongelofelijk mooi! Heel bijzonder om te zien dat de natuur zoiets zelf kan creëren, gewoon sprookjesachtig mooi!

We hebben dan ook maar liefst 500 foto's geschoten van dit natuurwonder.

Hierna hebben we besloten om de reis door te zetten naar de Grand Canyon. Hier kwamen we rond 17.00 aan en na wat informatie te hebben gevraagd hadden we de laatste plek op een kamping midden in het park kunnen reserveren. Dit was ongeveer nog een half uur rijden, maar hier was zelf de Grand Canyon al schitterend en kwamen we tot de conclusie dat het zijn naam eer deed "Grand!!"

Onderweg naar de kamping werden we nog opgehouden door een enorme eland die had besloten even midden op de weg te gaan staan zodat we mooie foto's van m konden maken. Daarna rond 17.30 eindelijk op de kamping, had Steef toch nog zijn biertje voor 5e gemist, maar hadden we een schitterende plek.

Het idee was om lekker makkelijk een mosterd soepje en pannekoeken te eten, maar dat bleek te makkelijk, de koekepan sneuvelde en hier was geen pannekoek meer normaal in te bakken. Na een hoop mislukte pogingen deed San een laatste poging om het in de steelpan te proberen en dit lukte! Toch nog pannekoeken!

De avond door gebracht met een potje Keezen en tijdens de rookpause (we zaten binnen aangezien het daar 's nachts afkoeld naar ongeveer 0 graden) ging Hanneke even opzoek naar wild. Na 3 stappen had ze het gevonden op nog geen 15 meter achter Steef lag een enorme eland heerlijk te herkouwen op een grasveldje.

Hierna lekker naar bed, klaar maken voor the BIG day, de helicoptervlucht door de Grand Canyon.   

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Primeur! Bekijk de IMAX-film Into Nature's Wild tijdens onze infodagen
op 3 en 17 september
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!