04/10/2012 San Simeon

Door W.J. Harder - A long time ago

Vandaag op naar San Simeon. Een klein uurtje rijden en direct doorgegaan naar de toeristinfo. Deze bleek gesloten in dit superkleine dorpje. Een plaatselijke gids kwam naar ons toegelopen om te vragen of zij ons kon helpen. Zij wist ons te vertellen dat Hearst Castle een toeristische trekpleister is. Ook het strand waar sea elephants liggen te luieren blijkt erg leuk te zijn.

Dus wij naar Hearst Castle. Dit betrof een mega, gigantisch, enorm, over de top kasteel te zijn van de Heer William Hearst. William is omstreeks 1920 na de erfenis van zijn ouders te hebben ontvangen, begonnen met het bouwen van dit kasteel samen met een architekte. Een tour van een uur gedaan en dan heb je alleen nog maar gedeeltes van twee verdiepingen gezien van het hoofdgebouw. Dat William Hearst overleed heeft hij laten weten dat hij pas op de helft was van alles wat hij zou willen laten bouwen.

Het kasteel was over de top ingericht en gedocoreerd in de kobaltische, renaissance en gothische stijlen. Echt heel indrukwekken en mooi. De gids wist ons leuke verhalen te vertellen over alle beroemdheden die hier verbleven en de topsporters die hier kwamen trainen.

Na deze tour, doorgereden naar het strand waar de sea elephants ons in grote getalen lagen op te wachten. Een schitterend gezicht, langs deze mooie kust.

Doorgereden naar het plaatsje Big Sur waar we een super mooi plekje tussen de mega bomen en voor een beekje hadden bemachtigd. Hier uit eten geweest bij de plaatselijke grill room en hierna het keezen maar weer eens opgepakt. Dit keer de stelletjes tegen elkaar en dit eindigde in een 2-2 gelijkspel. Na genoeg borreltjes, de kamper ingedoken om de o zo comfortabele bedden in te duiken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!