Hoe het begon.

Door Arnoud - A long time ago

Halverwege de jaren '90 maakten mijn vrouw en ik samen een rondreis door het westen van de Verenigde Staten. We hadden niets geboekt, behalve onze vluchten en de auto. 's Avonds zochten we een goedkoop motel.

In 2012 - 15 jaar later - wilden we terug naar Amerika mét onze kinderen. Omdat de kinderen nog jong zijn (6, 9 en 11 jaar oud) legden we onszelf wat  beperkingen op; de route moest korter zijn dan vijftien jaar eerder, we wilden gezamenlijk slapen (niet verdeeld over twee hotelkamers) en we moesten een beetje letten op de kosten.

Toen we probeerden hotels te boeken vanuit Nederland, merkten we al snel dat veel hotels niet vijf personen op één kamer accepteren. Om die reden overwogen we een camper. Omdat dit best een forse camper moest zijn, liepen de kosten daarvan behoorlijk op. Zodoende begonnen we te denken aan kamperen. We kamperen vaker, maar dan wel met alle luxe in een grote tent. Dat zou nu niet kunnen, omdat alles mee moest met het vliegtuig. 

Het idee was echter geboren en toen we de mogelijkheden onderzochten van kamperen in de Verenigde Staten werden we steeds enthousiaster. De National Parks hebben fantastische campgrounds, met plekken die niet veel kosten (gemiddeld $15 per nacht). Alle plekken hebben een picknicktafel en een 'firepit'. 

Het idee werd verder uitgewerkt. We stippelden een route uit die ons langs alle plekken zou brengen die we graag wilden zien. Waar mogelijk zouden we kamperen, tussendoor zouden we goedkope motels kiezen. We hadden geen zin om kookspullen mee te nemen, dus we besloten 's avonds uit eten te gaan. Dit zou natuurlijk wel wat meer kosten dan zelf koken, maar het voordeel zou zijn dat we het 'huishouden' in Nederland zouden achterlaten (het koken, het afwassen, het opruimen) én dat we leuke eetgelegenheden konden bezoeken.

Dit blog is géén dag-tot-dag reisverslag, maar schetst een beeld van hoe je de Verenigde Staten kunt bereizen met drie kinderen en een kampeeruitrusting. Wij zijn van menig dat kamperen met auto en tent goedkoper is dan hotels of een camper en bovendien meer plezier geeft (mits je een beetje van kamperen en buitenleven houdt). Door zelf te koken - wat wij dus niet hebben gedaan - kun je de kosten verder drukken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!