De kampeeruitrusting.

Door Arnoud - A long time ago

We zochten een tent waar we met z'n vijven in konden slapen, die niet zwaar was, een klein pakket vormde en snel was op te zetten. Hij moest ook nog betaalbaar zijn. We kwamen uit op http://marmot.com/products/limestone_6p. De Marmot Limestone; eigenlijk een zes-persoonstent, maar door de afmetingen van onze matjes konden we er precies met vijf personen in. De tent weegt 7 kilo, vormt een gering pakketje, is op te zetten in tien minuten, bleek storm- en regenbestendig. We konden er zelfs in staan. Tot slot kostte de tent ongeveer € 350,- en bleek deze in Nederland verkrijgbaar te zijn.

We sliepen in slaapzakken, die tot ongeveer -7 graden Celsius comfortabel waren. Dit was van te voren een beetje een zorgpunt; de nachten in Yellowstone NP kunnen koud zijn. De campground liggen allemaal boven de 2.000 meter hoogte. Uiteindelijk hebben we het nooit koud gehad. Onze matjes waren self-inflating van het merk Therm-a-Rest. Deze matjes gebruiken we al jaren.

De kampeerspullen (tent, vijf slaapzakken en vijf matjes) pasten met gemak in twee plunjebalen (type Landmacht, verkrijgbaar bij de dump). De plunjebalen voldoen aan de maximale afmetingen die US-Airlines aan ruimbagage stelt.

De overige bagage ging in twee tassen, die beiden een gecombineerde lengte (h+b+l) hadden van 153 centimer.

Er had dus nog een extra stuk ruimbagage mee gekund, bijvoorbeeld met kookspullen, maar we hadden besloten niet zelf te koken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!