Reizen met kinderen.

Door Arnoud - A long time ago

Reizen met kinderen in een land zo groot als de Verenigde Staten van Amerika, brengt uitdagingen met zich mee. We hebben geprobeerd reisdagen af te wisselen met meerdere dagen op één campground. We hebben tijd genomen om te zwemmen in rivieren (Colorado, Firehole River) en we hebben af en toe een wat luxere campground geboekt, om de beschikking te hebben over een zwembad. De motels hadden dit natuurlijk ook.

Onze beslissing om niet zelf te koken, maar 's avonds op zoek te gaan naar leuke eettentje, bracht ons heel wat gezellige avonden in vaak aantrekkelijke stadjes. De kinderen hadden plezier in winkeltjes bezoeken en 'souvenir jagen'.

We hadden een ruime auto, die de beschikking had over twee losse stoelen achter de voorstoelen én een bank daar weer achter. Zodoende had ieder kind een eigen plek, zonder last te hebben van de ellebogen van een broer of zusje.

Ieder kind had een eigen Ipod en/of Nintendo DS bij zich, waarop vooral tijdens reisdagen heel wat werd gespeeld. Onze oudste heeft er zelfs een dagboek op bijgehouden.

Yellowstone NP vonden de kinderen geweldig, terwijl ze in de Grand Canyon redelijk snel waren uitgekeken. In zulke gevallen drongen we niet aan nóg een uitzichtpunt op te zoeken, maar gingen we naar ons hotel of onze campground om wat te luieren, te lezen en de kinderen gelegenheid te geven te spelen.

De kinderen waren gewend aan kamperen en hadden dan ook geen enkel probleem met slapen in een slaapzak in een tent. Ze wilden zelfs buiten slapen, maar een ranger in Zion NP raadde dit af vanwege de schorpioenen en tarantula's. Het feit dat we in sommige parken geen douche hadden (in Yellowstone hebben we vier dagen zonder gedaan) vormde voor de kinderen geen enkel probleem cool

Omdat vrijwel iedere campground een eigen 'firepit' bij de plaats biedt, konden we kampvuur maken. Helaas was dit vanwege brandgevaar verboden in Bryce NP en Zion NP. De kinderen vonden vuur stoken en marshmellows maken uiteraard geweldig.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!