DAG 3 ;Yosemite NP

Door Els Marivoet - A long time ago

Vroeg uit de veren... en gaan ontbijten in de gemeenschappelijke ruimte van het hotel.

Bond allegaartje van reizigers bijeen en het valt ons op dat er precies een bus chinezen gedropt is.

Het ontbijt valt mee qua keuze... we vinden alle drie wel iets naar onze zin.

( ontbijt zoals bij ons kennen ze hier in amerika niet echt, in sommige van de grotere hotels kan je ontbijten zoals wij gewend zijn, anders is het vooral donuts, cereal of wafels met stroop)

Na het ontbijt de rugzak met het nodige proviand gaan halen, stapschoenen in de auto laden... en de auto in richting yosemite national park.

We stoppen eerst nog even om te tanken en om langs de toeristeninfo van het dorpje te passeren... de beste routes vragen daar voor hetgeen we vandaag willen zien van yosemite en te checken voor de laatste info betreffende de tioga pass.

hup... met drie de auto in richting mariposa grove.

Een kronkelende weg laat ons steeds verder en verder de diepe bossen inrijden... af en toe zie je wat ander verkeer... maar zeker geen drukte.

Het is ook nu weer al goed warm... chanceke voor ons.

Na een dik half uur komen we aan de ingang van het NP.

Aankopen van onze jaarpas ( telt voor alle amerikaanse NP voor een gans jaar en is goedkoper voor ons dan elk park apart te betalen, is aanrader vanaf je een park of binnengaat)... en we zijn officieel Yosemite binnen;

Eerst de afslag naar rechts... richting Maripose Grove en zijn reusachtige Sequoia's.

De grootste bomen die we ooit gezien hebben !!!

Daar aangekomen zetten we de auto aan kant en trekken er te voet op uit. We kiezen voor een trial dat ook voor kobe haalbaar is en gaan voor de 5 km langs de Grizly giant, de vrijgezel en zijn drie vrouwen, en de california sequoia.

Nog niet halverwege passeren er ons een paar hertjes. Zij even nieuwsgierig als wij... kobe kan er niet van over, zo dicht dat ze komen. het is een mama, papa en hun gewond kindje. kobe heeft er onmiddelijk medelijden mee.

Hertjes zijn niet de enige dieren die we hier live te zien krijgen... eekhoorntjes kan je hier niet missen. Je valt er soms bijna over. :-) ze komen echt vlak voor je het pad over... spelen naast de bank waar je opzit... graven dennenappels op een meter voor je voeten...kobe krijgt er altijd de slappe lach van... zo zot kunnen ze doen... hij doet ze ook continu na. Bij het zien van al die reusachtige bomen... en vooral ook hun reusachtige wortels voelen wij ons echt wel petieterig klein.

Na onze hike vullen we onze watervoorraad aan op de parking en stappen we terug voor een stukje de auto in. richting glacier point, het hoogste punt van yosemite met prachtige vergezichten. Daar nog een kleine wandeling , kobe die met zen autootjes van de rotsen zit te rijden... de nodige foto's van de uitzichten en van onszelf... stappen we de auto in richting hotel.

Het is een uur rijden nu, en we willen liever niet te lang in het donker moeten rijden. Ondanks het prachtige zomerweer hier is het hier om 6 uur savonds echt donker... en dat gaat hier erg snel. en sommige van de beesten waar ze ons hier voor gewaarschuwd hebben kom ik liever niet tegen ... laat staan in het donker. :-) nog even wat inkopen doen in mariposa dorp, in een restaurantje iets eten... alle drie bad in... en dan ons bed in.

Moe maar happy na een dagje in de bossen van Yosemite.

Reacties

robert A long time ago

zo te zien toffe reis ,hou jullie haaks en de groeten ga email van ons mams bij zetten chris@marivoet.eu

moeke vake A long time ago

kan me Kobe al voorstellen met zijn leuke snoetjes. Geniet er aar van, moeke dikke kussen

Wilma Eddy A long time ago

blijf maar genieten !!!!!Dingen om nog heel lang na te genieten ook, zelfs voor onze Kobe. groetjes en knuffels.

Liesbet A long time ago

dag drie musketiers! klinkt allemaal erg leuk en uniek! geniet er nog met volle teugen van! zo'n ervaring voor Kobe!! zal hij niet vlug vergeten! grtj Liesbet xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!