vrijdag de 13 de

Door H. Govers - A long time ago

Weer een dag Death Valley, jammer dat we de jeep niet konden huren i.v.m een misverstand, men ging ervan uit dat ,,,, als je reserveert ook een borg stort van 100 dollar ? ja dat was niet het probleem maar dat wisten wij natuurlijk niet. (doe het dan ook ff mailen). Nou ja ik ga niet in detail maar ik moest Henny tot 3 keer toe van de man van Farabee jeep verhuur afhalen, want die was zo woedend en dat is nog zwak uitgedrukt.

Goed niet getreurd , hoewel kom je heel de dag van die klote jeeps tegen denk je er toch steeds aan dat je het stone track niet kan bezoeken, en daar verlang ik al 3 jaar na ook naar een boot trouwens, maar dat is een ander verhaal.

Om alles goed te maken kwamen we een Jeep tegen,,,,, aan het einde van de middag, en jawel hoor van farabee jeep verhuur, ik zeg tegen henny verdomme dat zijn die mensen die onze jeep ingepikt hebben. Ze houden ons aan (duitsers)en hebben problemen met de navigatie die is kapot, en of wij misschien weten welke kant Dantes vieuw is, ja dat weten wij wel........ immer gerade aus......... Haha richting Dallas...... zo die zien we nooit meer terug.

Komt het toch nog goed, misschien wel beter ook op vrijdag de dertiende.

Vandaag zijn we trouwens begonnen met een giganties ontbijt, buffet waar je zoveel mag eten als je opkan, ja zeker en dat maak je alleen in de states mee, met een golfkarretje moest je rond het buffet rijden, we zijn trouwens niet verder gekomen dat ham en eggs want we waren al zo lang onderweg dat die inmiddels weer afgekoeld waren.

De koelbox gevuld met ijsblokken om de drank koel te houden, wat eten in de aanhanger en here we go, we gaan richting ghost town . daar zijn er hier wel meer van maar deze lijkt ons het leukst Rhyolite, hier woonde meer dan 10.000 mensen in 1905 , 50 saloons, 18 winkels, 8 dokters noem maar op alles was er zelfs bootverhuur ( in death valley ? ) ja want je weet nooit of er iemand van Dort op bezoek komt.

Heel indruk wekkend, nou ja er is niet veel van over , een paar gebouwen deels van steen staan nog overeind, en alles van hout is weg, zelfs in de rotsen zijn er woningen of  magazijnen uitgehakt. Waar zijn die mensen naar toe denk je dan, en wat is de reden dat zo'n grote stad ( voor die tijd) geheel leegliep.

Na ja dat ga ik thuis nog eens natrekken via google, maar wat mij het meest facineerde waren de borden watch out for the rattle snake, en daar ging ik nou juist naar op zoek want de goof is negens bang voor, hoewel dit best wel slangen zijn waar je voor moet oppassen, gisteren ben ik al twee gebeten maar ik heb inmiddels zoveel antistof in mijn lichaam dat ik er alleen maar van ga lachen, en als ik later de rekening van de dokter hier zie van ga huilen.

Zonder gekheid de ratelslang waarschuwd als deze je ruikt, want dan begint tie gelijk met zijn staart te ratelen, maar als tie van je schrikt en je van de verkeerde kant komt, bijt hij of zij gelijk. Net als met beren moet je risico spreiden, Henny ook enorm geinterreseert in oude stadjes bezienswaardigheden etc loopt voorop en roept alles veilig, en ik vink af op de kaart wat snake veilig is.

Het landschap is hier zo mooi , ik heb het gister al verteld, maar we rijden richting Arizona, een klein stukje maar en dan weer terug, alle soorten rots formaties zie je hier, landschappen die vlak zijn hoge heuvels, bergen alle kleuren die je kan bedenken.

Onderweg stoppen we, Henny sputterd tegen, maar ik zeg ik wil de woestijn proeven, voelen, de warmte de afstanden. Goed uiteindelijk gaat ze mee, ja ze heeft last van iets tussen haar tenen wat erg pijn doet, we weten niet wat. Ongeveer 400 meter van de auto, totale stilte, eigenlijk is het overal stil hier, want je komt alleen op de doorgaande wegen auto's tegen, maar net als in cowboy films,,,,,,, doodse stilte met allen de wind door de struiken, machtig mooi en dan de zon zo warm en af en toe een hagedis die wegspringt, schorpioenen, grond eekhoorns. En dan de struiken lichtgeel, dor en wachtend op dat ene moment van regen. Die regen kan hier met bakken uit de lucht vallen, en kijk dan maar uit voor de flashflood , hele rivieren ontstaan dan in een mum van tijd.

Ook het vuur is de vijand van alles wat hier leeft, Scotty,s Castle (zie internet) hier is alles , alle vegetatie afgebrand, tot de palmbomen toe, dit moet een heftig vuur zijn geweest We hebben er foto's van echt heftig.

Wat geweldig was ter afsluiting was de Ubehebe crater, mensen dit is zo mooi zo mooi, het uitzicht en de diepte van de krater , je rijd er met de auto naar toe, en ineens is er het. Trouwens meer dan 2100 meter diep volgens de laatst meting van Henny. Alles was er behalve een wc, jammer de krater is nu wat minder diep.

Op de terugweg nog relext naar het hotel, de snelheid is hier zo cool en iedereen houd er zich aan, en waarom zou je ook haasten, wederom een mooie zonsondergang meegemaakt. Weer veel te veel foto's gemaakt en alles ingeladen, te lang op facebook, twitter en whats app met de kids , zo nu eerst uit eten, sterren kijken en inpakken en morgen naar good old fucking Vegas (hangover III)

HAHA nog ff deze van een goede vriend uit Isla margarita,

Bud (is amerikaans bier)

Volgens monty pyton,

Drinking Bud is, is like making love  in a canoe very close to the water

Reacties

Leo A long time ago

Leuk verhaal .
Geweldig om te volgen hoe jullie je daar vermaken.
Gr. Leo

Corrina A long time ago

Net wakker na een "heerlijke" nachtdienst maar lig nu al helemaal in een deuk. Hans je bent gek!!! Zeg maar tegen dat verhuur bedrijf dat ik langskom hoor!!!
Kijk nu al uit naar het volgende verhaal. Wellicht een idee om wekelijks voor HCB te schrijven, valt er tenminste weer eens wat te lachen.

Ben wel erg benieuwd hoeveel kilo je aankomt. Lees nergens iets over havermout en koolhydraat vrije maaltijden ; )

Geniet er van
Corrina

coby A long time ago

leuk elke dag jullie avonturen te lezen.
is het niet een idee om ze in bundel uit gaven uit te geven.
dan kunnen er meer mensen mee genieten.
hahahahahahhah

Mark A long time ago

Hoi Hans en Henny , topreis zeg met wat jullie allemaal meemaken. Hans kijk uit met je golfkar bij het ontbijt . Zal alvast wat Thaise gerechten voor je opzoeken gezonde groenten ed., misschien is dat wel nodig als je terugkomt ha ha. Maar goed verder nog heel veel plezier , bezichtigen enz. Groeten Mark

Sandra A long time ago

LOL! Nu weet ik het zeker Hans, jij bent echt 'prettig gestoord'!
Wat een leesplezier!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!