Life is tough , but it's tougher when your'e stupid

Door H. Govers - A long time ago

Gisteren zijn we naar Mesa Verde gegaan en terwijl we het park uitrijden zien we de bui al hangen ja regen, maar niet net als in Nederland een flinke bui en het is over, met bakken valt het uit de lucht. Zoals eerder verteld lekker bij Blondies gegeten, een ruige rock tent in Cortes. Deze morgen niet te vroeg uit bed want onze goeie vriend Jack D heeft het gisteren iets te laat gemaakt, maar het was feest en dat moet een keer kunnen hey Henny dus niet als jij heel de week.wink

Eerst gaan we naar de Four Corners een vier staten kruispunt net als bij ons 3 landenpunt, dit kost weer entree, maar dat maakt niet uit zolang de donaties maar binnen blijven stromen. Onderweg hier naar toe flinke regenbuien gehad, heel gek overal zon en dan zie je in rap thempo een bui ontstaan en dan gaan ff gaan de sluizen open, weerlicht en donder normaal ga ik er de auto voor uit maar dat is hier veel te gevaarlijk. Maar eigenwijs als we zijn gaan we toch naar buiten, wij volgen de volgende procedure Henny gaat op het dak van de auto staan met de handen omhoog en ik ga plat op de grond liggen en maak wat foto's en dat gaat best goed.

Monument valley is al van ver te zien, maar er staat enorm veel wind en het is haast mistig zoveel zand wordt er weggeblazen, het ziet er heel mystiek uit. Eerst eten en dan het park in. Dit keer gaan we in een jeep en we hebben geluk met een prive chauffeur want wij zijn de enigste passagiers. We kiezen nu voor een jeep want we hebben dit een aantal jaren geleden met de auto geprobeert maar dat is haast niet te doen. Onderweg zien we dan ook veel toeristen die omkeren of overvallen zijn door straat bendes uit Manhatten.

Het waait heel hard en mijn camera stopt ermee door het fijne stop, goeie verzekering gelukkig maar het is wel balen want er staan nog foto's op van de geboorte van de kinderen. Voor dit soort gevallen heb ik altijd een reserve camera.

Uit gespreken met Navajo indianen blijkt dat die mensen toch een taai en zwaar leven hebben de namen die ze bij geboorte hebben gekregen gebruiken ze niet in de buitenwereld. Gelukkig is er toerisme waar ze nog wat mee kunnen verdienen. Geronimo verteld dat de apache indianen (navajo) al in 1540 vochten tegen de terroristen en daar bedoeld hij mee de blanke die hun land heeft gestolen en de regering nu nog steeds zijn beloftes niet nakomt, als je dan ook door het binnenland rijdt is het ook vaak een troosteloze bedoeling mensen leven in campers of trailers en verder niets, maar het zijn wel trotse mensen en vertellen ze graag over hun levenswijzen en ambachten.

En de betekenis van het leven, deze rituelen zie je terug op al het aarderwerk de sieraden en de dekens en geweven doeken, heel mooi om naar te luisteren af en toe een beetje last van de taal barriere maar de taal vanuit het hart gesproken is net als de taal van de muziek, ook muzikanten gebruiken de muziek en hebben daar geen woorden voor nodig.

De afstanden hier zijn groot, op de landkaart ligt het dicht bij elkaar en af en toe onderweg wat foto's maken kosten zoveel tijd, vanavond ook weer, we gaan naar Page, maar de hotels zijn daar een beetje prijzig (dat is gelul) want de hotels kosten hier niet zoveel maar soms maak je er een sport van om voordelig te overnachten en een hele mooie kamer te scoren. We besluiten daarom om door te rijden naar Kanab ff 100 km nadat je er al 400 op de teller hebt gereden.

We zitten nu in een mooie kamer net zo duur als in Pageno (hoe gek kan een mens zijn) en leggen ons er bij neer dat we weer wat dichter bij ons volgend doel zijn, hoe we het morgen aan gaan pakken weten we nog niet, dit is een dorp waar alle afleveringen van gunsmoke zijn opgenomen, deze oude filmset ligt nog steeds vlakbij (wel op prive terrein) geheel vervallen inmiddels, verder zijn hier meer dan 900 westers opgenomen wat het is een super mooie omgeving voor cowboy films. Morgen gaan we zeker nog wat winkels hier bezoeken (weten we nog van een vorige keer) die zijn helemaal in wild west stijle.

Rest ons iedereen weer een mooie nieuwe dag toe te wensen wij gaan zo slapen

Groeten cheeky

 

Reacties

Corrina A long time ago

Hoi Hans,
Ik ben wat laat maar ok, gefeliciteerd met je verjaardag. Ik stond zoals op de uitnodiging stond vermeld te wachten (samen met nog 19 andere), maar jij was er niet. We hebben je verjaardag toch gevierd en ik kan je vertellen het was gezellig! Hotel kamer zelf maar afgerekend maar dat bedrag boek ik wel weg ik moet toch zo werken.

Heel veel plezier nog en ik lees jullie avonturen morgen weer.

Sandra A long time ago

Hi Hans,
Je was jarig!! Alsnog van harte gefeliciteerd!! Maak er nog een mooi feestje van daar!

David A long time ago

Hee Hans, klinkt allemaal echt super, ben wel jaloers hoor.

DeGoof A long time ago

Bedankt voor de felicitaties, enne David echt iets voor jou hier , lekker veel in de auto rijden

linda A long time ago

Heee geen nieuwe vandaag?!

Degoof A long time ago

Geen verbinding gisteren wifi was hier overbelast

Degoof A long time ago

Geen verbinding gisteren wifi was hier overbelast
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!