Dag 18 , San Francisco

Door I. van Driel - A long time ago

Met nog een goede week te gaan laten we de natuurparken van Arizona, Utah, Nevada en Californie  achter ons en gaan we op pad naar de  westkust van Californië. De wegen in Califormië zijn in slechte staat. Net als in belgië moeten we om de putten , barsten en kuilen in de betonnen wegen rijden.Toch schiet het wel op want we rijden voornamelijk  op grote wegen dwars door de fruitstreek. Kilometers rechte weg langs boom- en wijngaarden.

Al snel bereiken we San Francisco  dat ingeklemd ligt tussen de baai van San Francisco en de Stille Oceaan. We moeten dan ook over een hoge brug die prachtig uitzicht bied op de stad die tegen de heuvels  ligt.

Na even zoeken vinden we een plek om de camper te stallen. De mogelijkheden om dicht bij de stad de camper  parkeren zijn beperkt. Uiteindelijk vinden we  een RV Park voor het foorball stadion van de Sanfrancisco 49-ners in een beetje louche buurt aan de rand van de stad.  Het  is  inmiddels 3 uur dus snel even een lunchen dan uitvogelen hoe we het openbaar vervoer konden bereiken.   Volgens onze chinese campingbaas was dat eigenlijk onmogelijk zonder de shuttle bus  van een chinese vriend  die rechtstreeks naar weer andere chinezen  in chinatown pendelde.   Uiteraard alles tegen woekerprijzen.  Uit principe zijn we gaan lopen naar de metro die slechts op 10 minuten loop afstand een halte blijkt te hebben.  Het plan is om  Down Town  te shoppen   en toeristen info vergaren zodat we de volgende dag goed voorbereid SF verder uit konden kammen. 

Na het shoppen even een fastfood maaltje  en met de taxi terug.  Het is al laat in de avond als we moe ons bed in duiken .

Reacties

Klaas A long time ago

Ha ha wij waren op hetzelfde RV Park, het was onze duurste overnachtingsplaats van de hele vakantie. Ze vroegen daarnaast nog een enorme prijs voor de shuttlebus, de eerste keer op weg naar de stad wel genomen maar terug met de gewone stadsbus. Voor een schijntje en het was 2 min lopen naar het RV park.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!