Nog steeds in the wild.

Door Gerrie en Caroline Goud - A long time ago

Vrijdag : Vandaag naar Barkerville gereden. Dit is een oud goudzoekersdorpje. Onderweg kwamen we nog 2 zwarte beren tegen en een COYOTE!! Dus weer een dier van ons lijstje kunnen strepen. Helaas is mijn foto door het raam gemaakt en niet zo mooi, Hans heeft een veel betere foto, maar zijn geheugenkaartje past helaas niet in mijn laptop. Hebben een rondleiding gehad in het dorpje en dat was erg leuk. Staan nu op campground Lowhee Park. Dit is weer een natuurcampground en worden weer gewaarschuwd voor beren etc. Hopelijk zien we zaterdag op de terugweg nog een Moose of Caribou, deze bivakkeren hier ook veelvuldig, maar helaas wij hebben ze nog niet van dichtbij kunnen spotten.

Zaterdag: vroeg opgestaan nou dat werd beloond, hebben een Moose met kleintje gezien, een zwarte beer en verschillende Mule Deer’s. Zijn tot Lac La Hache gereden en staan daar op de campground Kokanee Bay. Dit is direct aan het meer, toen we net stonden begon het te onweren….Maar even daarna trok de lucht alweer schoon. Horen trouwens van alle mensen dat het de afgelopen maanden bijna continu geregend heeft….Dus hebben wij absoluut mazzel!!! Hoorde ook van de beheerster dat heel Calgary blank stond….duizenden mensen zijn geevacueerd. Zelfs de weg bij Banff is afgesloten, nou deze hebben wij onlangs nog gereden. S Avonds op het meer nog een Bald Eagle een vis uit het water zien grijpen, nou die was waarschijnlijk zwaar want hij kwam bijna niet meer opgestegen, maar uiteindelijk lukte het hem toch om met vis en al weg te vliegen. Ook nog de Loony’s horen roepen aan elkaar, een prachtig mooi geluid.

Zondag : Op weg gegaan naar Clearwater, en onderweg al 10 Mule deers gezien. Gestopt bij een Italiaans restaurant aan het Lac des Roches meer. Was een schitterende blokhut, hebben daar heerlijk koffie met gebak op. Er kwam nog een jongetje en die had een slangetje in zijn handen…..dus ook weer op ons lijstje geschreven…brrrr… Hans heeft nog naar Thea gebeld, die waren bezorgd omdat ze hadden gehoord op het nieuws dat Calgary blank stond en Banff afgesloten was, dus gelukkig is het thuisfront ook weer gerust. Zijn doorgereden naar de Koa campground bij Clearwater, hebben daar heerlijk in de zon gezeten bij het zwembad! Wat een verwennerij was dat zeg. Na het douchen hoorde we het in de verte weer onweren, maar tot nu toe hebben we het nog steeds lekker warm en zitten we heerlijk buiten aan een borreltje.

Reacties

Aart A long time ago

Ja, zo zie je dat vreugde en verdriet helaas vlak bij elkaar wonen. Calgary is inderdaad flink getroffen. Troost jullie met de gedachte dat je nu aan de goede (west-)kant zit. Die ijsduikers (Loony's) zagen en hoorden wij altijd tijdens onze kanotochten in Zweden, inderdaad héél indrukwekkend !

Jacqueline A long time ago

Nou jullie hebben het dan beter getroffen dan de mensen in Calgary, wat een water en wat een overlast van natuurgeweld. Wij volgen het hier natuurlijk op de voet en werden er niet heel vrolijk van, gelukkig lopen jullie het mis. Wat is dat nou naar een slangetje kijken..... die hebben we hier jaren in de huiskamer gehad en had je allang van dat lijstje kunnen schrappen held ;) Geniet lekker van het zonnetje en de rest van de mooie dingen en natuurschoon, groetjes uit Capelle

Bas & Marianne van Roon - Strijen A long time ago

Caroline en anderen, Wij hebben jullie belevenissen/reis tot nu toe met veel interesse gevolgd. Wij wensen jullie nog heel veel plezier toe en geniet er van.
Groetjes vanuit Strijen (177).

Anja van Prooijen A long time ago

Beetje laat, maar toch. Wat een leuk verslag en geweldige foto's. Zie wel dat jullie genieten daar.
Nog veel plezier en tot ziens
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!