Antilope Canyon

Door I. Sol - A long time ago

De ochtend begon voor mijn weer vroeg en om niemand wakker te maken sloop ik uit de hotelkamer om in de tuin van het hotel te gaan lezen, een goed begin van de dag.

Daarna zijn we naar de Horseshoe bend gereden. We moesten een stuk lopen , er kwam geen eind an met die hitte en het mulle zand, maar de beloning was fantstisch.

Daarna naar de Wallmart gereden voor boodschappen, grote winkel met van alles en nog wat en ja gelukkig kon Noa haar nagelgel hier vinden en was ze helemaal blij, dus komende tijd hebben wij allemaal gelnagellak die 6 weken blijft zitten.

In Page zijn er twee canyons, the upper and the lowe Antilop Canyon. Wij hebben gekozen voor de Upper. Een gids bracht ons door de mulle rivierbedding kilometers het binnenland in waar de rotsformatie op ons stond te wachten.

De Canyon is een kleine rotspartij waardoor men kan lopen en omdat deze van boven grotendeels open is komt er veel licht naar binnen. De vormen in combinatie met het licht zijn absurd waanzinnig. Dat natuur dit kan doen. De Canyon is pas de laatste jaren opengesteld voor publiek. Vroeger was het een schuilplaats voor de dieren die er verkoeling in vonden. Toen de ""white" man geld wilde betalen voor het maken van foto's is het vee achterwege gelaten en ontstond er een geheel nieuwe inkomstenbron voor de Navajo indianen.Het leuke was dat we er het een en ander ove hadden gelezen en daardoor gerichte vragen konden stelen. Het groepje bestond maar uit 6 personen dus er was voldoende tijd om uitleg te krijgen en foto's te maken. Lenny onze gids was hier erg behulpzaam bij en vond het heerlijk dat hij vragen kreeg die hij kon beantwoorden . In de avond zijn we naar de haven bij Lake Powel gereden om daar iets te eten, was lekker en leuk en wat anders dan al die ongezellige grote schuren :-)

De foto's voegen we later bij, we hebben hier in Bryce slecht internet...

 

Reacties

m.de Boer. A long time ago

Wat ee mooie verhalen,ik lees jullie berichten met
Plezier.Ben nu benieuwd naar het paard rijden
Over de smalle weggetjes.
isabel dat vond je toch zo eng?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!