tweede dag Yosemite en San Fransisco

Door I. Sol - A long time ago

Yosimite De meisjes konden s ochtend een beetje uitslapen en na ons eigen ontbijt weer het park in naar Wawona. Een uurtje rijden vanaf ons motel. Hier met de bus verder het park in naar de sequoia bomen.

We zijn als echte toersiten in het treintje gestapt en met de koptelefoon op konden we tijdens het rijden de informatie horen. Ik heb nog wel wat moeite met de berg op lopen en warme dus dan maar het treintje

Eigenlijk zijn wij een hele dag bezig om de welbekende reuzen bomen te zien en te voelen. En ja, ze zijn indrukwekkend groot en bijna 2000 jaar oud. Er zijn sequoia bomen waar zee en tunnel in hebben gemaakt waar je met een auto doorheen kan rijden en de bomen overleven deze ingrepen en wanneer je de bast van de boom voelt is deze zacht. Een beetje een cocosmat.

Terug naar Wawona waar wij gegeten hebben in een vitoriaans hotel. Een beetje gedateerd echter prachtig om te zien. Wanneer je hier een hotelkamer kan boeken, DOEN!

S avonds zelf gekookt en vroeg nar bed. De volgende dag op weg naar San Francisco. Wederom is het landschap gevarieerd en bij de voorsteden van SF worden wij al vrolijk. Dit ziet er beter uit dan de voorwijken van Las Vegas of NY. Het hotel is niet spannend en internet is slecht. Balen dus. S middags naar de fisherman bay gegaan. Toeristisch echter voor een middag de moeite waard om te zien. De zeerobben liggen op vlonders en het is stervens koud. 14 graden celcuis.

S’ avonds wilden wij Suchi echter op zondag was deze dicht. Een dame adviseerse ons om de Chessnut street door te lopen en hier zaten geweldige restaurant en de betere kledingszaken. Alle trendy restaurant hadden een wachttijd en wij kwamen uiteindelijk uit bij Claudio Marchejan. Het is een bijzondere avond geworden met veel wijn en gelach en heerlijk Italiaans eten. 

Reacties

Teun en maaike A long time ago

Leuke verhalen.veel plezier nog de aankomende dagen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!