9 juli 2013

Door Wim de Rijke - A long time ago

Vandaag is het museumdag! Op het programma staat het Gugenheim. Het Gugenheim is een bijzonder gebouw. Van buiten lijkt het op een moderne parkeergarage in de vorm van een slakkenhuis. Van binnen loopt de vloer spiraalsgewijs om een taps toelopende kern naar boven. Wij weten dat het gebouw bekend is van een film, we zijn alleen vergeten welke. In de film stort aan het eind iemand van de galerij naar beneden. Annemieke vraagt aan de suppoost of hij het weet: you know a film with ping, pang pong? A maakt daarbij schietgebaren en inderdaad hij weet dat er een film opgenomen is en wijst naar boven. Wij daarnaar toe, maar geen galerij. Deze blijkt dichtgeplakt te zijn! zie de foto. Jammer.

In het Gugenheim is een tentoonstelling over het visuele effect van licht en er is natuurlijk veel moderne kunst te zien. Het museum is op 5th av en vlak bij Central Park. Na het museum hebben we fietsen gehuurd en hebben zo'n 3 uur rondgereden in het park. Jammer is wel dat je alleen op een soort rondweg mag rijden. De ander paden zijn alleen voor voetgangers en joggers. Er wordt zeer veel gejogd en geluierd in het Park. Verder valt ook weer het hoge niveau aan beveiliging op. Veel politie op de been. Wim liet zijn tas even alleen om wat water te drinken uit een fonteintje en direct werd er paniekerig gereageerd op de 'alleenstaande' tas. Na de fietstocht weer geshopt en 's avonds nog in Rockefeller Centre geweest. Plotseling was er luid kabaal in de straat. Bleek de brandweer te zijn die in het hotel tegenover ons moest zijn. Echter niets bijzonders te zien aan de buitenkant. Na enige tijd vertrokken ze weer.

Het heeft vandaag een paar keer hard geregend. Maar dat zagen wij alleen aan de natte straat, want wij waren dan net aan het shoppen.

Reacties

Corien A long time ago

Heel leuk om per dag over jullie belevenissen te lezen! en om de foto's te zien.
Goede reis verder, en nog heel veel mooie nieuwe belevenissen toegewenst!

mar A long time ago

wat leuk om dit te lezen...en de foto,s daarbij! nog een leuke vakantie.

Loes A long time ago

Dat Gugenheim verhaal is heel beeldend, Top! Leuk om jullie verhaal te lezen. Ga zo door, dan blijven we dichtbij!

Peter A long time ago

Volgens mij is de film die jullie bedoelen 'The International' met Clive Owen met immense schietpartijen in het gugenheim. Spannend hoor. Toch wel jaloers op jullie;)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!