12 juli 2013

Door Wim de Rijke - A long time ago

Het hotel is prima, maar het ontbijt is niet helemaal wat we verwacht hadden. De hotelfolder biedt een full continental breakfast aan, maar de praktijk is een vitrine met koffiebroodjes en croissants in een ruimte twee 3-zits banken. En dat voor een heel hotel. Het is vandaag bewolkt met nu en dan zon, maar het is koud. Hier zijn we duidelijk niet op voorbereid; Lisa loopt de hele dag te bibberen. We spraken vandaag een inwoner in de bus en die vertelde ons dat dit vrij normaal is in San Francisco. Vorig jaar schijnt het alleen maar geregend te hebben en de hittegolf van een week geleden was zeer uitzonderlijk.

Het plan is om vanochtend naar Alcatraz te gaan. We hebben er ons erg op verheugd en zijn goed voorbereid doordat we een paar weken geleden de film "Escape from Alcatraz" gezien hebben met Clint Eastwood. Volgens A is het vlakbij ons hotel en hoeven we niet ver te lopen. Niets is minder waar. De boot gaat weg om 10.30u en om 10.15u zijn we nog niet op een derde. Wat te doen? Opgeven of rennen (tegen de heuvels op want Lombard street)? Lisa gaat rennen en wij er achteraan. Totaal uitgeput komen we 1 minuut voor half 11 bij de boot en mogen we nog mee. Alcatraz was echt de moeite waard. We hebben een audiotour gedaan (in het nederlands) en zijn rondgeleid door het hele complex. De film komt zo echt tot leven! Grappig is dat hier gidsen rondlopen dIe op Alcatraz gewerkt of gewoond hebben. Alcatraz is nu onderdeel van het National Park (met rangers) en men doet niet aan catering. Dus pas op de boot terug de eerste koffie gedronken.

Geluncht op pier 39 en daarna fietsen gehuurd voor een trip naar de Golden Gate bridge. Heel leuk om te doen. Wel keiharde wind tegen. Annemieke werd bijna van de brug geblazen. Wat een fantastisch uitzicht vanaf de brug. Na een koffiestop op de terugweg blijkt Wim z'n fietssleutel kwijt te zijn. Er zat een blauw touwtje aan en gelukkig vinden we de sleutel na enige tijd zoeken. Hij lag midden op een druk pleintje en niemand heeft de sleutel opgeraapt!

's Avonds willen we naar Union SQ om te eten en te shoppen. Het plan is om met de cablecar te gaan maar daar staat zo'n lange rij voor dat we de bus nemen. In een locale supermarkt bij Union SQ kopen we wat fruit en bij de kassa wordt ons gevraagd of we zeker weten dat we dit willen kopen. Het is namelijk nogal duur. Het fruit is 1 tot 2 dollar per stuk. Waarom zo duur? Tja, zei hij, Het is hier een dure buurt en hij bekeek ook nog aan wie hij het verkocht. Daar konden we het mee doen. In de bus terug moeten we met gepast geld betalen, want de chauffeur heeft geen tijd om te wisselen. Het tijdschema moet gehaald worden. Wim staat even te zoeken naar de 6 dollar en de chauffeur geeft ondertussen aan dat als we niet kunnen passen wij de bus maar weer moeten verlaten. Gelukkig kunnen we het geld bij elkaar schrapen.

Reacties

Johan van Ophem A long time ago

Mooie beschrijving van jullie activiteiten.Jammer van het slechte weer. Wim, pas op met al dat winkelen.
Hg
Johan

Geke en Nan A long time ago

Zowel in NY als in San Francisco
is het voor ons ja,ja,komt ons
bekend voor. En jullie hebben
nog veel moois te goed.Geniet
van de prachtige parken en van
Las Vegas!
Groetjes
Geke en Nan.

Peter A long time ago

Haha moeder! Ware hulde voor het feit dat ook jij de boot hebt gehaald met de sprint! Pap zal wel spierpijn hebben gehad, dat wordt weer masseren
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!