19 juli 2013

Door Wim de Rijke - A long time ago

Vanochtend stonden we al om 9.00 uur bij de bushalte om ons naar Zion National Park te brengen. Het park bestaat uit een canyon, omgeven door hele steile rotsformaties. Het gesteente heeft een rode kleur, maar vooral s'ochtends en in de namiddag, bij een bepaalde stand van de zon, kleuren de kliffen prachtig oranjerood. Door de canyon stroomt een rivier en als het hard regent wordt het water door de smalle canyon zo hoog opgestuwd dat er overstroming optreedt. De laatste paar dagen is het onstabiel weer geweest in deze regio met onweer en er was voor vandaag dan ook een overstromingswaarschuwing. Dat betekent dat je extra voorzichtig moet zijn als je door de canyon gaat wandelen.

Wij hebben ons, ook vanwege de tijd, beperkt tot twee wandelingen. We zijn eerst met de shuttlebus naar het eind van de canyon gereden en vandaar uit hebben we een mooie wandeling gemaakt langs de rivier. Langs en op het pad wemelt het van de eekhoorntjes, die vooral veel bedelen om eten. De buitenlandse toeristen - wij ook - vinden de diertjes leuk, maar de Amerikanen vinden de squirls vooral ordinaire 'streetperformers'. Natuurlijk kwamen we halverwege de wandeling weer een ranger tegen die ons aan de hand van een paar huiden vertelde welke dieren hier voorkomen (met name wolven, vossen en wilde katten (soort lynx). In de folder lazen we dat hier ook Mountain Lions, vleermuizen en tarantula's voorkomen. Deze dieren laten zich overdag echter niet zien.

Om een uur of drie zijn we afgereisd richting onze volgende camping nabij Bryce Canyon. De kortste route loopt dwars door het park met halverwege een tunnel. Deze tunnel is echter zo laag dat voertuigen van 11 ft en hoger alleen onder begeleiding door het midden van de tunnel mogen rijden. Onze camper is 12 ft, dus voor ons gold dat ook. Weer leuke ervaring. Daarna mooie weg langs een wildwest achtige omgeving. Onze nieuwe camping site is Ruby RV Park, dat aan de rand van Bryce National Park ligt. Je kunt hier paardrijden en er is een rodeo.

In de loop van de avond begon het steeds meer te stinken in de camper. Een vieze putlucht. We konden maar niet ontdekken waar het vandaan kwam, totdat er een gil van Annemieke klonk uit de badkamer: de douchebak stond tot halverwege de rand met water en haar toilettas stond erin. Waar kwam dat vandaan? Nadat Annemieke haar tas had schoongemaakt in de keuken wisten we waar het vandaan kwam. Het bleek dus overloopwater te zijn van de greywatertank, die blijkbaar overvol was. Wat een smerige stank! En door de schoonmaakactie stond het water nu aan de rand van de douchebak. Hoe hier vanaf te komen? De nette manier was natuurlijk om morgenochtend naar het lozingspunt te rijden en daar de tanks te legen. Echter, dan zou het vieze water zeker eruit geklotst zijn en de hele camper vervuild hebben. Gelukkig stonden we op een heuveltje en we hebben stiekem een hoeveelheid water kunnen lozen in de bosjes.

 

 

Reacties

Johan van Ophem A long time ago

Foei.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!