20 juli 2013

Door Wim de Rijke - 20-07-2013 23:54

Na het ontbijt stappen we in de shuttlebus naar Bryce Canyon National Park. Annemieke heeft het goed voorbereid dus we weten precies wat de interessante plaatsen zijn. Ook hier valt weer op hoe aardig en informatief de shuttlebus chauffeurs van de parken zijn. In de bus wordt heel veel informatie gegeven over het park en vandaag hadden we een chauffeur die belangstellend vroeg of we lekker gegegeten hadden in de lodge. Op de camping site is, in tegenstelling tot Zion, niets te zien van bergen. Maar als we uitgestapt zijn en lopen naar de Sunset Point worden we overvallen door het prachtige uitzicht. Wat een geweldige mooie rode puntige kliffen staan hier. Natuurlijk willen we de canyon in. We nemen de Navajo loop, een wandeling van 1,5 uur naar beneden. Het gaat steil bergafwaarts en de paden zijn smal, maar wat een mooi gebied. Eenmaal beneden kiezen we de wandeling bergopwaarts naar de Sunrise point. Je raadt het al, de kleuren zijn nog mooier met sunrise en sunset.

De bewoners hier zeggen dat Bryce Canyon mooier is dan de Grand Canyon. Dat kunnen we nog niet beamen, maar het is wel de mooiste canyon, die we tot nu toe gezien hebben. En daar draagt zeker aan bij dat we er doorheen gewandeld hebben.

's Avonds zijn we naar de Rodeo geweest. Niet heel erg spectaculair. De meesten lagen er al na 2 tellen af. Er is ook een onderdeel schapenrijden voor kleuters. Kinderen van 4 jaar die aan de zijkant van een rennend schaap hangen en er uiteindelijk afgeslingerd worden.  De Rodeo begint met het zingen van het Amerikaanse volkslied door een plaatselijk zangtalent en het rondrijden te paard van de Amerikaanse vlag en de vlag van Utah. Minder leuk dat we in een vak met Fransen zitten, die nogal met zichzelf bezig zijn en ook bij het volkslied niet stil kunnen zijn.

Overigens staan de foto's van 14 t/m 17 juli, toen we geen computer hadden, nu in het Foto album. We zijn dus weer bij.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan