21 juli 2013

Door Wim de Rijke - A long time ago

Vandaag 450 km voor de boeg van Springfield (Bryce canyon) naar Moab. We rijden eerst een stuk over Highway 89 door bergachtig gebied. We kunnen lekker doorrijden op de cruise control, maar bij een beetje heuvel op trekt de motor het niet en gaan we met een slakkengang naar boven. Bij Salina gaan we de Interstate 70 op, een prachtige brede snelweg. Met mooie gelijkmatige bochten gaan we over 7800 ft. Het landschap is adembenemend. Grote rode puisten die geisoleerd in het landschap staan, heuvels met hele gladde rots met lossen stenen erop. Heel indrukwekkend. Dit landschap is echt uniek en kom je in Europa niet tegen. Surrealistisch bijna. We stoppen bij een uitzichtpunt over de San Rafael Swell. Een populair punt blijkbaar want langs de kant zitten een paar Navajo indianen hun spullen te verkopen. Jammer dat alles heel duur is (een kettinkje moet $30 opbrengen). Je ziet niemand wat kopen. Het lijkt alsof de Navajo's daar niet mee zitten.

De San Rafael Swell is en punt waar verschillende aardlagen uit het verre verleden (Krijt, Trias, Perm, Jura) aan de oppervlakte komen. Je kunt dat zien aan de verschillende kleuren. Hier worden dan ook Dino fossielen opgegraven. 

We moeten tanken en besluiten gelijk bij de Subway (die je hier overal ziet) te gaan lunchen. We staan in de rij om te bestellen en opeens zegt Lisa dat ze zich niet goed voelt. We brengen haar naar een tafeltje en halverwege valt ze flauw. Lisa op de grond, wij eromheen en natuurlijk commotie in het restaurant. Mensen bieden aan om de dokter te bellen (het dichtsbijzijnde ziekenhuis is 60 mijl verder in Moab). Een aardige man komt een beker ijswater brengen en na een aantal minuten gaat het wel weer. We vermoeden dat het een gevolg is van te weinig drinken, lage suiker en de hitte. Dat was wel schrikken!

Tegen een uur of vier zijn we in Moab. Het is bloedheet. We nemen in duik in het zwembad en doen daarna de nodige boodschappen in de plaatselijke supermarkt. Ondanks de hitte gaan we toch koken. Met de dakairco aan is het net uit te houden.

We zitten nu lekker buiten. Morgen wordt een spannende dag. We gaan dan raften op de Colorado rivier.


Reacties

Ri & Ro A long time ago

Wat fantastisch dat jullie al die mooie, uitzonderlijke natuur zien! Weer mooi beschreven Wim!
Lisa, kalm aan.... Zo veel hitte ben je niet gewend!
Geniet van het raften en de rest,
Liefs vanuit een ook erg warm France

Johan van Ophem A long time ago

Lisa, altijd goed drinken zeker als het heet is.
Geldt ook voor alle medelezers.

Peter A long time ago

Bedankt voor deze wijze les Johan.
Voorzichtig lies! Gen rare dingen doen als de dokter er niet bij is;)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!