25 juli 2013

Door Wim de Rijke - A long time ago

Lisa was al een paar dagen aan het mopperen dat ze zo vroeg op moest staan. Vandaag hebben we dus een uitslaapdag ingelast. Lisa en Annemieke hebben tot 10.30u uitgeslapen. Wim is wat vroeger opgestaan om de weblog van de vorige dagen te uploaden bij het hoofdgebouw. Daar is de internetverbinding beter.

Na het ontbijt zijn we om 11.30u vertrokken richting Grand Canyon. Eerst een interessante stop gemaakt bij het Visitor Center van de Glen Canyon stuwdam. Deze stuwdam is in 1960 gebouwd en voorziet de regio (5 mln mensen) van elektriciteit. Vanaf de dam gaat een wirwar van draden de bergen in en in de verte is een energiecentrale te zien. Door de stuwdam is Lake Powell gevormd, wat nu een belangrijk watersportcentrum is. Page is gesticht om de bouwers van de dam te huisvesten. Bij de bouw zijn Dino sporen opgegraven. Dat blijft toch een interessant fenomeen (voor Wim dan).


We hebben ook nu weer te maken met de blokkade van Highway 89. We moeten omrijden over Highway 98 en dat maakt de reis een half uur langer. Opvallend is overigens het nette rijgedrag van de Amerikanen. Geen getoeter of agressief gedrag. De Amerikaanse weggebruiker houdt zich in het algemeen netjes aan de maximum snelheid en bij stopborden wordt altijd gestopt, ook al is er geen verkeer te zien.
Bij het naderen van het Grand Canyon National Park begint het te regenen. We stappen uit bij het eerste uitzichtpunt bij Desert View (met de uitkijktoren). De temperatuur is behoorlijk gezakt en we hebben het koud in onze korte broek en T-shirt. Om ons heen lopen mensen in lange broek en met een jas of trui aan.
We melden ons bij Mathers Campground en rijden naar onze plaats. Geen water of elektriciteit hier, maar wel veel schoner dan in Yosemite Park. Dichtbij ons strijken een paar enorme grote raven neer. Ongeveer 3x zo groot als in Nederland. Je moet onwillekeurig aan de Hitchkock film denken, maar ze tonen geen belangstelling voor ons. We hebben burgers gebraden op de BBQ en doen nog een spelletje.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan