27 juli 2013

Door Wim de Rijke - A long time ago

Vandaag heel vroeg weggegaan want we moeten een afstand van 570 km afleggen naar Twentynine Palms. Dat ligt net boven Yoshua Tree National Park. Lisa mag lekker uitslapen terwijl we rijden (is uitzondering, want natuurlijk niet veilig). We rijden weg met bewolkt weer. In een dorpje net buiten het park zien we een enorm groot rendier dat van een boom staat eten. Helaas rijden we net te hard om te kunnen stoppen.

Wim wil graag een stukje Route 66 rijden. Vroeger was dat een belangrijke oost-west route. Voor het overgrote deel is dit nu een vierbaans Interstate geworden (I 40), maar je kunt hier en daar nog de oude route rijden (deze heet dan Historic Route 66). Bij Seligman draaien we de Route 66 op. In Seligman barst het van de winkeltjes waar ze R66 relikwieen verkopen. Wim koopt natuurlijk ook wat. De charme verdwijnt enigszins als er een touringcar vol met toeristen stopt en de winkel binnenstroomt. Snel verder over de Route 66 naar Kingman. 

R66 blijkt een gewone highway te zijn, met lange tijd niets dan prairie. Leuk dat we naast het spoor rijden. Af en toe dendert er een lange goederentrein voorbij, getrokken door 3 locomotieven. Opvallend zijn de vervallen en verlaten huisjes, eettentjes en benzinestations. Ongeveer halverwege stoppen we bij een oud benzinestation. Hier zijn alle pompen, oude auto's etc uit de hoogtijdagen van Route 66 verzameld. Net een museum. Hartstikke leuk om te zien.

Bij Kingman gaan we de I 40 weer op. Om een flink stuk af te snijden gaan we dwars door de woestijn naar het zuiden richting Yoshua Tree. 120 km over een kaarsrechte weg, met af en toe een tegenligger. Dit blijkt ook weer een oud stukje Route 66 te zijn. De weg is zo verlaten dat Lisa een stukje mag rijden. Gaat heel goed.

Om 17 uur komen we aan in Twentynine Palms. De campingground ligt midden in de woestijn, maar heeft wel een zwembad, een jacuzzi en een heet bubbelbad. We nemen snel een duik.

Reacties

Ri&Ro A long time ago

Wow, Lisa, ziet er goed uit!!!!
Verstandig van je ouders om al vroeg te beginnen met de rijlessen!
Wij hebben in het noorden ook veel rustige weggetjes...... Tot binnenkort en geniet van alles!!
Liefs van ons XXX

Polici FBI from haren A long time ago

It's against the law Wim. Fine $ 1000.

We zitten in de Grand Canyon te schuilen voor een enorme hagelbui... Achter onze camper stonden twee Californiers met een klein parapluutje, die we maar even hebben binnen gelaten. Net een sneeuwbal gegooid van de hagelstenen :-)

Na Moab zijn we doorgetrokken naar Mesa Verde en hebben daar rotswoningen gezien. In Monument Valley hebben we een prachtige jeeptour gedaan. Lisanne, Jurjen en Bortha hebben op een paard op het John Ford punt gestaan. Bij Weahwap 2 nachten gestaan, de lower Antilope gedaan, schitterend! In het meer en in het resort-zwembad gezwommen. Daarna doorgetrokken naar Grand Canyon; vanochtend verschillende Elkes gezien.

We hebben al zin in de foto-reünie!

Veel plezier jullie!

Groeten van Bortha, Lisanne, Jurjen en Joep
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!