28 juli/29 juli 2013

Door Wim de Rijke - A long time ago

Onze laatste 2 dagen in de VS!

We vertrekken redelijk vroeg uit Twentynine Palms omdat we vroeg op onze volgende camping site willen zijn. Deze ligt namelijk aan de bekende Malibu Beach. De reis er naartoe is niet bijzonder interessant. Het eerste stuk Highway vanaf Twentynine Palms staat vol stoplichten; dat schiet niet erg op. Daarna komen we op de Interstate. Deze is tot aan LA 8 banen breed. Ineens komen we een enorm groot windmolenpark tegen. In de regio waar wij geweest zijn zie je niet veel alternatieve energiewinning. Maar hier blijkt een windgat te zijn. Het waait van het ene op het andere moment heel hard en dat blijft een aantal km's zo. LA is veel groter dan we gedacht hadden. Het blijkt de 2e grootste stad van de VS te zijn.

Om 12 uur komen we aan op het RV park Malibu Beach. Het park ligt heel mooi tegen een helling en kijkt over de oceaan uit. We hebben een plek met 'Oceanview'. Verder heeft de campingsite niet veel te bieden; wifi werkt beroerd en de toilet- en douchefaciliteiten zijn beneden peil. Dat hadden we niet verwacht, want dit is de duurste camping tot nu toe.

Inmiddels is het bewolkt en fris geworden. Dan maar niet naar het strand maar naar de stad. We pakken de bus naar Hollywood. De bus rijdt via Sunset Boulevard en wat is deze ontzettend lang! Na 1,5 uur komen we aan bij Hollywood Boulevard en de zon schijnt weer. We belanden direct in de Walk of Fame. Hollywood Boulevard is druk, heel gezellig en ook weer erg lang. Om 18.30 pakken we de laatste bus terug naar Malibu. In de bus hebben we een uitgebreid gesprek met een dakloze zwerver. Daar zie je er hier heel veel van. Hij gaat naar Santa Monica om op het strand te slapen. Wij doen nog even fish en fries en gaan dan naar de camper.

De volgende ochtend is het zonnig. We moeten vandaag om 11.00 de camper inleveren en daarvoor moet deze geleegd en schoongemaakt worden. Het inleverpunt is bij het vliegveld (LAX) en dat is een uur rijden. We mogen geen minuut te laat zijn want dan volgt een boete.

Natuurlijk is er de maandagochtendspits in LA maar we slagen er toch in om de camper op tijd in te leveren. We laten ons met de taxi naar ons hotel voor 1 nacht brengen. Het hotel ligt aan North Vermont Ave en dat is vlak bij Hollywood. Even inchecken en vervolgens met de metro naar de stad. In Hollywood geluncht en vervolgens een site seeing geboekt door de heuvels van Hollywood en Beverly Hills waar de filmsterren wonen. Beetje stom natuurlijk om zoiets te doen, maar je ziet in korte tijd wat meer dan alleen Hollywood Blvrd, en de afstanden zijn te groot om te lopen.

De tour valt een beetje tegen. We rijden langs verschillende paleizen van huizen (van  Michael Jackson, Opra Winfrey, Madonna, Justin Bieber en Bruno Mars bijv.) maar meestal zie je niks behalve een hoog hek of een hoge heg. Beverly Hills is wel leuk. Daar kun je op straat sterren spotten. Wij herkennen natuurlijk niemand maar de gids zag wel verschillende beroemdheden lopen.

Eenmaal terug in Hollywood lopen we zowaar Johnny Depp tegen het lijf. Hij wil wel op de foto met Lisa. Daarna nemen we de metro naar Universal City, waar de Universal Studio's liggen. Daar is een gigantisch centrum met winkels, restaurants en een megabioscoop en natuurlijk ook een A&F. Annemieke en Lisa grijpen de kans om nog voor een laatste keer te shoppen. Dan is de koek op en gaan we terug naar het hotel.

Dit is de laatste weblog. Morgen melden we ons om 11 uur op LAX voor de terugvlucht naar huis. Het was echt een fantastische vakantie. We zouden nog wel langer willen blijven, en Lisa zei zelfs dat ze wel in de VS zou willen wonen.    

Reacties

daniëlle A long time ago

wat flauw van je dat je die foto bij de ster er op zet. dat doet ze bij jou toch ook niet? groet daniëlle

Ronald & Rianne A long time ago

Wat een prachtige vakantie was dit en wat hebben we meegenoten door de verhalen en de foto's!!
Tot binnenkort in Nederland!

Geke en A long time ago

Wij zijn in gedachten en met ons foto-album erbij met jullie meegereisd. Alles heel herkenbaar. Nogmaals complimenten voor het verslag. Een goede terugreis !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!