15 mei 2013 Victoria - Ucluelet

Door Anki Riteco - A long time ago

Woensdag, we zitten weer aan de Pacific West Coast! Het weer is weer zoals we gewend zijn. Niet te best dus. Maar we hebben het droog gehouden vandaag. De Wildlife Cruise door de Broken Goup Island en Barkley Sound hebben we geannuleerd. De cruise leek ons prachtig.  maar als het weer niet goed is, zit je niet graag 5 uur op het water. We zien in Campbell River wel of er nog een leuke alternatieven zijn, als het weer daar wel goed is.

Vandaag zijn we uit het mooie Victoria vertrokken. De reis gaat naar Ucluelet.

Maar onderweg staat nog van alles op het programma. We willen graag de “Murals” in Chemainus zien. Chemainus had de grootste houtzagerij ter wereld. Na sluiting van de zagerij, werden om de economie uit het slop te halen, een aantal kunstenaars gevraagd om muurschilderingen te maken over de historie van de plaats. Deze Murals zijn zo mooi dat ze een ware trekpleister zijn voor toeristen. Ook voor ons dus !

Nadat we de gele voetstappen hadden gevolgd die ons de route van de Murals wezen, ging de tocht verder via Port Alberni naar de kust. Onderweg zijn we nog het bos met reuzenbomen ingewandeld “Cathedral Grove” en ja het regende weer L. Maar ondanks dat, de iso op 1600 gezet en gewoon gedaan alsof de zon scheen dat helpt. Haha.

Tussendoor hadden we nog van alles te regelen, zoals iets te eten voor de lunch, even money tanken bij een bank (want pinnen met de “wereld”pas gaat echt niet lukken hier.) Dan nog even naar Rogers, voor onze upgrade van de telefoon voor internationale gesprekken, tanken enz. Dus de dag was zo om.

Het appartement ligt prachtig met tuinstoelen met uitzicht op de oceaan. Gezellig ingericht, dus dat zit wel goed. Het dorpje zelf is wat minder. Een oude indiaan kwamen we tegen, echt een type origineel! De veren staken uit zijn hoed, had nog net geen tooi op zijn hoofd. Echt prachtig. Net verwend in Victoria, was het wel even schrikken. Geen eettentje te vinden in dit gat. Toen zijn we een kwasi afhaaltent binnengelopen voor een pizza of zo. Was het daar eigenlijk toch wel goed vertoeven, echt met anderen onder elkaar. Joggingbroeken en sweaters of houthackershemden, petjes op en dan wij ertussen haha. Hey Foocks, how are you? Hij bood Ben een steack aan van 8 oz. Wij hadden er geen erg in, we dachten 8 ons, da’s een beetje te veel zelfs voor Ben. We moesten er wel om lachen. Het eten was er heerlijk!

Hey Foocks, till tomorrow!

 

 

Reacties

Rudy A long time ago

Ik moet wel een beetje lachen... voor je hier ging zei je nog dat je niet wist of je iedere dag iets zou plaatsen.... tot nog toe is dat jou gelukt :o)

Leuk om ook wat bekende plaatsen voorbij te zien komen. Is jullie ook het spoor van de windhoos in Cathedral Grove opgevallen? Echt immens om te zien dat wind die bomen toch kan omblazen...

Kunnen jullie niet pinnen? Hebben jullie de "wereld"pas zeker niet op werelddekking gezet. Sinds 16 april moet je dat doen om buiten Europa te kunnen pinnen.

Nog veel plezier daar!

Groetjes Rudy

Anki Riteco A long time ago

haha Rudy, ja als ik de foto's overzet op de pc, heb ik tijd om mijn blog bij te werken. Kan ik meteen een foto zoeken voor erbij. De windhoos had inderdaad giga schade aangericht. De oude bomen waren vuurrood van binnen. Wel een prachtig gezicht. Mijn pas had ik op werelddekking staan, maar ze werken hier met cirrus of zo en de pas met maestro. De bank zei dat ik maar met mijn cc moest pinnen. Dat ging wel.Dank je we vermaken ons ondanks de slechte weersomstandigehden prima.

Monica A long time ago

Hee,zussie, raar hoor dat jezo ver weg bent!moest even aan pap denken met zijn reisverslagen (oude stijl) heel veel plezier en goed weer, liefs monica💙
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!